Rămâi conectat

Curier Județean

Un oraş din județul ALBA construieşte un parc fotovoltaic care va oferi energie pentru iluminat public şi instituţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un oraş din județul ALBA construieşte un parc fotovoltaic care va oferi energie pentru iluminat public şi instituţii

Un parc fotovoltaic urmează să fie construit într-un oraş din judeţul Alba în scopul reducerii costurilor de administrare a sistemului de iluminat public şi a clădirilor publice din localitate.

Proiectul iniţiat de Primărie Ocna Mureş prevede instalarea a 1.584 de panouri fotovoltaice, ce vor fi conectate la cinci invertoare. De asemenea, centrala electrică fotovoltaică va fi conectată la reţeaua electrică de distribuţie.

Astfel, iluminatul public din oraş, clădirea Primăriei Ocna Mureş şi alte clădiri publice din localitate vor putea fi alimentate în curând cu energie electrică obţinută din surse sustenabile.

Primăria Ocna Mureş a lansat marţi, 26 octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) o licitaţie pentru furnizarea şi instalarea unui sistem fotovoltaic cu puterea de 500 KW şi racordarea la centralei electrice fotovoltaice (CEF) Ocna Mureş la reţeaua electrică de distribuţie (RED). Valoarea totală este estimată la 2.884.516,85 de lei, fără TVA. Ofertele pot fi depuse până pe data de 24 noiembrie 2021. Potrivit caietului de sarcini, parcul fotovoltaic urmează să fie amplasat pe un teren scos din circuitul agricol, aflat în localitatea Unirea, strada Colonia peste Mureş, în vecinătatea Liceului Tehnologic Ocna Mureş.

Potrivit caietului de sarcini, consumul ridicat de energie electrică al sistemului de iluminat public şi al instituţiilor publice administrate de Primăria Ocna Mureş (şcoli, grădiniţe, spital, sediul administrativ al Primăriei), a determinat luarea de măsuri privind creşterea eficienţei enegetice. O astfel de măsură este instalarea unei centrale fotovoltaice, care va permite reducerea costurilor de administrare a sistemului de iluminat public şi a clădirilor publice. Se vor instala un număr de 1.584 panouri fotovoltaice cu putere nominală de 320W, configurate într-un grup de producere cu orientarea sud, pe structură de oţel, conectate la 5 invertoare cu putere nominală cuprinsă între 100 – 110 KW.

Parcul fotovoltaic va fi supravegheat cu un sistem de televiziune cu circuit închis, compus din 8 camere IP de 4MP cu infrared, montate pe 4 stâlpi din oţel zincat cu înălţimea de 8 m, amplasaţi în colţurile perimetrale ale parcului. Va fi realizat şi un gard de împrejmuire confecţionat din plasă de sârmă din oţel zincat fixat pe stâlpi din oţel.

sursa: adevarul.ro / Dorin Țimonea / Fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea