Un ONG declară război cadourilor pentru profesori. Va exista și o linie telefonică unde pot fi reclamate situaţiile în care se cer bani. Ministerul Educației sprijină inițiativa

Stop cadourilor în școli. Un ONG declară război cadourilor pentru profesori. De la începutul anului şcolar activează o linie telefonică la care elevii, părinţii şi profesorii sunt îndemnaţi să reclame situaţii în care se cer bani la şcoală. Ministerul Educaţiei şi Inspectoratele susţin iniţiativa. Precizează însă că fiecare director de şcoală trebuie să impună renuţarea la cadouri. Unii au şi făcut-o.

Banii în plic sau cadourile scumpe încă sunt o mare problemă în școlile din România. Cei mai mulți dascăli le primesc, iar părinţii nu vor să se facă de ruşine, aşa că umblă la buzunare la fiecare sărbătoare. Practica, veche de ani de zile, a intrat în atenția ONG-urilor, care vor sa schimbe lucrurile.

O analiză făcută în școlile din Capitală arată că doar anul trecut, cuantumul cadourilor cu ocazia fiecărei sărbători a fost de 200 de lei pentru fiecare copil. Un calcul simplu ne arată că, într-o clasă cu 30 de elevi, se strâng 6.000 de lei cu fiecare ocazie.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar cunosc foarte bine situația, dar spun că problema este la directorul fiecărei unități de învățământ.

Un exemplu pozitiv vine de la şcoala Maica Domnului din Capitală. Julieta Mihăilescu este director aici de mai bine de 13 ani şi are reguli stricte împotriva cadourilor în şcoală.

Inițiativa propusă are sprijinul Ministerului Educației și va demara de la începutul anului școlar 2018-2019.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...