Rămâi conectat

Actualitate

Un ONG declară război cadourilor pentru profesori. Va exista și o linie telefonică unde pot fi reclamate situaţiile în care se cer bani. Ministerul Educației sprijină inițiativa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Stop cadourilor în școli. Un ONG declară război cadourilor pentru profesori. De la începutul anului şcolar activează o linie telefonică la care elevii, părinţii şi profesorii sunt îndemnaţi să reclame situaţii în care se cer bani la şcoală. Ministerul Educaţiei şi Inspectoratele susţin iniţiativa. Precizează însă că fiecare director de şcoală trebuie să impună renuţarea la cadouri. Unii au şi făcut-o.

Banii în plic sau cadourile scumpe încă sunt o mare problemă în școlile din România. Cei mai mulți dascăli le primesc, iar părinţii nu vor să se facă de ruşine, aşa că umblă la buzunare la fiecare sărbătoare. Practica, veche de ani de zile, a intrat în atenția ONG-urilor, care vor sa schimbe lucrurile.

O analiză făcută în școlile din Capitală arată că doar anul trecut, cuantumul cadourilor cu ocazia fiecărei sărbători a fost de 200 de lei pentru fiecare copil. Un calcul simplu ne arată că, într-o clasă cu 30 de elevi, se strâng 6.000 de lei cu fiecare ocazie.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar cunosc foarte bine situația, dar spun că problema este la directorul fiecărei unități de învățământ.

Un exemplu pozitiv vine de la şcoala Maica Domnului din Capitală. Julieta Mihăilescu este director aici de mai bine de 13 ani şi are reguli stricte împotriva cadourilor în şcoală.

Inițiativa propusă are sprijinul Ministerului Educației și va demara de la începutul anului școlar 2018-2019.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea