Rămâi conectat

Actualitate

Un nou val de căldură ajunge în România! Tempereturile se ridică pană la 30 de grade

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou val de căldură ajunge în România! Tempereturile se ridică pană la 30 de grade

Un val de aer tropical urmează să lovească România. Temperaturile urmează să urce de la o zi la alta.

După câteva zile mai răcoroase, meteorologii anunță un nou episod de încălzire a vremii. Începând de la sfârșitul săptămânii, temperaturile vor crește rapid de la o zi la alta.

Aerul tropical, provenit din Sahara, va pătrunde mai întâi în vestul Europei, urmând apoi să se deplaseze progresiv spre est. Din acest motiv, căldura va ajunge mai repede în regiunile vestice ale României, unde se vor atinge temperaturi de până la 26 – 28°C încă de duminică.

Vremea se va menține caldă și la începutul săptămânii viitoare, când maximele vor fi cu aproape 5 grade mai ridicate în vestul țării față de est.

Treptat, aerul cald va cuprinde și restul teritoriului. Estimările actuale indică temperaturi maxime cuprinse între 23 și 30°C în majoritatea regiunilor, cele mai ridicate valori fiind așteptate în vest și sud-vest.

Și la munte va fi foarte cald: termometrele vor arăta în jur de 15°C la altitudini de 1500 de metri.

Vremea se răcește însă spre sfârșitul săptămânii viitoare. Meteorologii spun că există șanse considerabile ca temperaturile să se apropie din nou de cele obișnuite pentru această perioadă.

În ceea ce privește ploile, perioada următoare va fi caracterizată în multe regiuni ale țării de lipsa precipitațiilor.

Suprafețe extinse din sud și est ar putea fi ocolite complet de ploi, cel puțin până la următoare răcire a vremii. Regiunile nordice și centrale vor fi ceva mai norocoase, dar nici acolo nu se întrevăd cantități însemnate de apă, cu excepția zonelor de munte, scrie meteoradar.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de vânt puternic și precipitații abundente în Alba și alte județe din țară. Informare meteo de vreme rea până miercuri dimineața Meteorologii ANM au emis marți, 23 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de ploi abundente și vânt puternic, valabilă în Alba și alte județe din țară până miercuri dimineața, ora 8.00. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea