Rămâi conectat

Actualitate

Un milion de automobile Mercedes, rechemate în service. Probleme la airbag-uri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Grupul auto german Daimler a rechemat luni,16 octombrie, la service peste un milion de autoturisme și SUV-uri Mercedes-Benz vândute la nivel global, pentru soluționarea unei posibile probleme provocate de umflarea accidentală a airbag-urilor, informează Reuters, citat de Agerpres.

Acțiunea vizează 495.000 de vehicule din SUA, 400.000 din Marea Britanie, 76.000 din Canada și alte câteva sute de mii din Germania, au precizat oficialii companiei. Rechemarea la service acoperă modelele din Clasele A, B, C și E precum și CLA, GLA și GLC vândute în perioada noiembrie 2011 — iulie 2017.

Potrivit companiei, o descărcare electrostatică, cumulată cu un arc defect, poate duce la o umflare neintenționată a airbag-ului din fața șoferului în vehiculele incluse în această rechemare. Daimler subliniază că această problemă nu are legătură cu scandalul provocat de airbag-urile defecte furnizate de producătorul japonez Takata, care a retras de pe piață aproximativ 100 de milioane de airbaguri vândute la nivel mondial.

Daimler informează că dacă indicatorul airbag-ului este aprins, clienții trebuie să contacteze Mercedes sau concesionarul lor. La rândul său constructorul îi va contacta pe clienții care posedă un vehicul vizat de această rechemare. Repararea defecțiunii durează aproximativ o oră și va fi făcută de constructor.

sursa: agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea