Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un medic din Republica Moldova a activat timp de o lună, la secția UPU a Spitalului din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

medici01Olga Grițuc, un medic din Republica Moldova a activat timp de o lună la Secția Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Alba Iulia, într-un schimb de experiențe care a fost cu atât mai benefic în această perioadă, în care, frații noștri de peste Prut, doresc și ei să implementeze Serviciului medical de intervenție rapidă – SMURD.

”Am venit aici pentru un schimb de experiență. Colegii de aici au o mai mare experiență în sistemul SMURD. Spitalul Județean de Urgență și colegii de la secția UPU mi-au lăsat o impresie foarte bună. Sunt foarte bine dotați cu echipament. Se ia foarte bine o decizie a tratamentului și se ajunge foarte repede la pacienți. Și medicii din Republica Moldova sunt bine instruiți, dar nu sunt atât de bine dotați. Investigațiile de aici se realizează mai repede, sunt aparate foarte bune. SMURD-ul este mult mai dotat decât alte tipuri de Ambulanță și ar fi bine să fie introdus și la noi”, a spus medicul de peste Prut.

medici04Aurel Crișan, șeful UPU Alba Iulia s-a arătat deschis în a colabora cu medici din alte orașe sau țări și, dacă este cazul și medici de la noi vor putea face trecerea la alte spitale, pentru o perioadă determinată.

”A fost o întâlnire benefică. Am învățat reciproc și vrem să mai avem astfel de colaborări. Dacă în urma rapoartelor colegii din Republica Moldova consideră că este util să mai colaborăm, cu dragă inimă. Am discutat cu președintele Consiliului Județean și cu managerul Spitalului și sunt deschiși”, a spus Aurel Crișan.

Olga Grițuc a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemiţanu” din Chișinău, specializarea Traumatologie şi ortopedie pediatrică și are 32 de ani.

Zilnic, la Urgențele din Alba Iulia sunt consultați în jur de 150 de pacienți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea