Rămâi conectat

Politică Administrație

Un grup restrâns de albaiulieni participă la mitingul diasporei de la București

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un grup restrâns de albaiulieni au plecat, vineri, spre București, pentru a participa la mitingul diasporei, împotriva Guvernului României. ”Alba Iulia se îndreaptă către București!”, au scris protestatarii pe Facebook.

De asemenea, pe pagina de Facebook Rezist Alba a fost postat următorul mesaj: ”Pentru cei care din diverse motive nu au putut ajunge la București, o să vă ținem la curent cu evenimentele ce se vor întâmpla la protest, atât prin transmisi live cât și imagini”.

„Diaspora acasă” este genericul sub care românii aflaţi în străinătate se vor strânge vineri, în Piaţa Victoriei din Capitală, la un protest anunţat pe reţelele de socializare.

Pe comunităţile de Facebook au fost create, în ultimele săptămâni, mai multe evenimente publice pentru data de 10 august, în Bucureşti, la care şi-au exprimat intenţia de a participa români din afara graniţelor şi nu numai.

Autorităţile au luat în calcul participarea unui număr mare de persoane la mitingul de vineri, context în care au fost luate măsuri pentru desfăşurarea evenimentului în condiţii de siguranţă.

Cu o zi înaintea manifestaţiei din faţa sediului Guvernului, şeful Serviciului de comunicare din Jandarmeria Română, Marius Militaru, i-a îndemnat pe participanţii la protest să se delimiteze de incitările la violenţă care au apărut în spaţiul public.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, le-a cerut participanţilor să nu împiedice forţele de ordine să îşi exercite activitatea în situaţia în care aceştia vor interveni în cazul unor violenţe. El a spus că dispozitivul de jandarmi de la protestul de vineri va fi dimensionat în mod gradual, în funcţie de numărul de participanţi care vor fi prezenţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea