// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Un grup restrâns de albaiulieni participă la mitingul diasporei de la București

Un grup restrâns de albaiulieni au plecat, vineri, spre București, pentru a participa la mitingul diasporei, împotriva Guvernului României. ”Alba Iulia se îndreaptă către București!”, au scris protestatarii pe Facebook.

De asemenea, pe pagina de Facebook Rezist Alba a fost postat următorul mesaj: ”Pentru cei care din diverse motive nu au putut ajunge la București, o să vă ținem la curent cu evenimentele ce se vor întâmpla la protest, atât prin transmisi live cât și imagini”.

“Diaspora acasă” este genericul sub care românii aflaţi în străinătate se vor strânge vineri, în Piaţa Victoriei din Capitală, la un protest anunţat pe reţelele de socializare.

Pe comunităţile de Facebook au fost create, în ultimele săptămâni, mai multe evenimente publice pentru data de 10 august, în Bucureşti, la care şi-au exprimat intenţia de a participa români din afara graniţelor şi nu numai.

Autorităţile au luat în calcul participarea unui număr mare de persoane la mitingul de vineri, context în care au fost luate măsuri pentru desfăşurarea evenimentului în condiţii de siguranţă.

Cu o zi înaintea manifestaţiei din faţa sediului Guvernului, şeful Serviciului de comunicare din Jandarmeria Română, Marius Militaru, i-a îndemnat pe participanţii la protest să se delimiteze de incitările la violenţă care au apărut în spaţiul public.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, le-a cerut participanţilor să nu împiedice forţele de ordine să îşi exercite activitatea în situaţia în care aceştia vor interveni în cazul unor violenţe. El a spus că dispozitivul de jandarmi de la protestul de vineri va fi dimensionat în mod gradual, în funcţie de numărul de participanţi care vor fi prezenţi.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Răspunsuri la Un grup restrâns de albaiulieni participă la mitingul diasporei de la București

 1. Anastasia 10.08.2018 la 12:02

  Mari destepti la Bucuresti:)))

 2. ema 10.08.2018 la 12:03

  v-a dat PNL bani de drum ? pentru un mic, o tuica ceva macar ca sa merite efortul:)))

 3. Ilie 10.08.2018 la 12:05

  Nu uitati sa faceti live pe facebook ..

 4. pedelistul ...liberal 10.08.2018 la 12:23

  Astia-s din …care diaspora ?

 5. marius 10.08.2018 la 12:24

  Dias-pora. Este cumva un miting organizat de DIAS in onoarea domnei Pora?
  Oamenii responsabili fac ce li se cere?
  Cei iresponsabili fac si ei ce pot.
  Restul nu face nimic. El ,doar, se aduna la suma ca sa dea fara rest.
  Le dorim ,,brum bun,, participantilor si sa nu uite ca salvarea Romanie sta in mainile lor. De voce si picioare ma feresc sa afirm ceva anume. Vorba ceea: Unde nu-s maini vai de picioare si unde nu e voce vai de partitura.

  Ps. Un presedinte gol nu e ata de valoros ca si golul de aur.

 6. Cetateanul 10.08.2018 la 13:42

  – anarhie , totalitarism , analfabetism , lozinci pro slavagism , contributii pe toate palierele la bugetul românicii , cum se spune in romaneste , noi suntem frumosii si desteptii ……..