Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un cetățean din Aiud are 470 de procese verbale, adică 470 de amenzi neplătite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un cetăţean din Aiud are 470 de procese verbale, adică tot atâtea amenzi neplătite

Mai mulţi deputaţi PNL au depus un proiect de lege prin care primarii să aibă puterea să-i oblige pe cei care nu îşi plătesc amenzile să presteze muncă în folosul comunităţii. Decizia ar urma să aparţină consiliilor locale sau judeţene şi nu unui judecător cum prevede legea în prezent. În prezent, aleşii locali susţin că este o mare problemă cu amenzile neîncasate, iar dacă legea s-ar aplica, instanţele ar avea mai puţine procese.

Iniţiativa prevede că un cetăţean care nu a achitat amenda, în termen de 30 de zile de la hotărârea consiliului local, va presta muncă în folosul comunităţii. Cei care au cerut asta au fost chiar primarii.

Un caz special este la Aiud, dar aleşii spun că astfel de exemple există în multe oraşe.

”Vă dau exemplul unui cetăţean din Aiud care are 470 de procese verbale, adică atâtea amenzi neplătite, presupun 470 de acţiuni în instanţă, pentru fiecare proces verbal noi trebuie să deschidem o acţiune”, a spus Oana Badea, primarul municipiului Aiud

Problema nu este una locală, ci se resimte la nivelul întregii ţări.

”Ei sunt extrem de revoltaţi că nu au instrumentul legal pentru a-i pune la muncă pe cei care refuză să-şi plătească amenzile. Aceste amenzi nu se încasează deoarece mare parte din cei care le cumulează nu au nimic pe numele lor şi nu pot să fie executaţi, iar al doilea motiv este că procesele în instanţă durează foarte mult. (…) E destul de muncă, de la măturat strada, la înfrumuseţerea localităţii, la strângerea deşeurilor, să ştiţi că e mult de muncă, doar să vrei să munceşti”, spune Florin Roman, deputat PNL.

Cetăţenii care nu îşi plătesc amenzile urmează să muncească în folosul comunităţii.

Nu toate partidele parlamentare susţin proiectul.

Consiliul Economic şi Social a avizat nefavorabil iniţiativa legislativă. Prin eliminarea judecătorilor se încalcă dreptul la un proces echitabil şi respectarea statului de drept, se arată în motivarea Consiliului. Ultimul cuvânt îl vor avea însă parlamentarii. Perioada maximă pentru muncă în folosul comunităţii este de 50 de ore.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE VIDEO | Un autoturism a luat foc pe autostrada A10, direcția de mers Aiud- Turda. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE VIDEO | Un autoturism a luat foc pe autostrada A10, direcția de mers Aiud- Turda. Intervin pompierii Un incendiu a avut loc, luni, 12 august 2024, în jurul orei 17.30 pe autostrada A10, direcția de mers Aiud- Turda. Un autoturism a luat foc. Citește și: VIDEO | INCENDIU de deșeuri menajere și vegetație uscată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea