Rămâi conectat

Politică Administrație

Un cabinet de psihiatrie va fi înființat la Galda de Jos: ”Beneficiarii reduc costurile și timpul deplasării la Alba Iulia”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un cabinet medical de psihiatrie va fi înființat, în următoarea perioadă, la Centrul de Recuperare și Reabilitare Galda de Jos. Decizia a fost luată ținând cont de numărul mare de beneficiari, cu afecțiuni psihice, instituționalizate în structurile rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba din localităţile Sîncrai, Galda de Jos şi Cricău.

Un proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, a unui spaţiu în suprafaţă utilă de 12 mp, din imobilul în care funcţionează Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos, se află pe ordinea de zi din ședința ordinară din 23 noiembrie a Consiliului Județean Alba

Prin adresa nr. 11450/4 octombrie 2017, înregistrată la registratura Consiliului Judeţean Alba cu nr. 18266/5 octombrie 2017, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba solicită aprobarea funcţionării unui cabinet medical de psihiatrie în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Galda de Jos, care să fie deservit de un medic de specialitate, care să aibă o relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate, având în vedere numărului mare de beneficiari persoane adulte cu afecţiuni psihice sau mentale cronice, instituţionalizate în structurile rezidenţiale ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba din localităţile Sîncrai, Galda de Jos şi Cricău.

Funcţionarea acestui cabinet la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos, ar reduce substanţial costurile şi timpul alocat deplasării beneficiarilor în ambulatoriile de specialitate din Alba Iulia şi Aiud, potrivit proiectului.

Aşadar, ţinând cont de solicitările acestei instituţii, propun aprobarea închirierii de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba a spaţiului identificat în suprafaţă utilă de 12 mp, situat la etajul I al pavilionului A din clădire, pentru funcţionarea unui cabinet medical.

Având în vedere numărul mare de beneficiari persoane adulte cu afecţiuni psihice sau mentale cronice, instituţionalizate în structurile rezidenţiale ale DGASPC Alba din localităţile Sâncrai, Galda de Jos, Cricău şi Alba Iulia (aproximativ 300 de persoane), precum şi dreptul legal şi nevoia acestora de a beneficia cu regularitate de prescripţii medicale de specialitate, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba a solicitat prin adresa nr. 11450/4 octombrie 2017, înregistrată la registratura Consiliului Judeţean Alba cu nr. 18266/5 octombrie 2017, aprobarea funcţionării unui cabinet medical de psihiatrie în imobilul în care funcţionează Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Galda de Jos, structură fără personalitate juridică din cadrul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea