Un bucătar a lansat ”Pateul de Alba Iulia”, cu ingrediente din mai multe sate ale județului, pe care vrea să-l înregistreze la OSIM
Bucătarul Cosmin Toma a lansat, miercuri, în Cetatea Alba Carolina, ”Pateul de Alba Iulia, cu ingrediente din mai multe sate ale județului, pe care vrea să-l înregistreze la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), dar ca brand al orașului.
”Pateu de Alba Iulia este o rețetă dedicată orașului Alba Iulia. Acest Pateu are ingrediente din mai multe sate din Alba. De exemplu: ficatul de pui este din Mihalț, smântâna este de pe Valea Sebeșului, ceapa verde și ceapa albă, untul și chimenul sălbatic sunt din Mogoș, pălinca de pere si unsoarea sunt din Arieșeni”, a spus Toma,
El a mai precizat că rețeta mai cuprinde două ingrediente pe care nu vrea să le divulge.
”Ingredientele folosite pentru acest pateu sunt următoarele: ficat de pui, smântâna, ceapă verde, ceapă albă frunze de pătrunjel, tarhon, leuștean, semințe de chimen sălbatic, cimbru, unsoare, unt, sare și piper”, a mai spus bucătarul.
[nggallery id=6106]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
Rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Ocoliș: Proiect în valoare de peste 10,7 milioane de lei în curs de avizare
Rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Ocoliș: Proiect în valoare de peste 10,7 milioane de lei în curs de avizare Primăria Ocoliș a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Alba acor de mediu pentru priuectul care vizează realizarea unei rețele de canalizare și a unei stații de epurare. Proiectul, care urmează să fie […]