Rămâi conectat

Curier Județean

Un bucătar a lansat ”Pateul de Alba Iulia”, cu ingrediente din mai multe sate ale județului, pe care vrea să-l înregistreze la OSIM

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bucătarul Cosmin Toma a lansat, miercuri, în Cetatea Alba Carolina, ”Pateul de Alba Iulia, cu ingrediente din mai multe sate ale județului, pe care vrea să-l înregistreze la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), dar ca brand al orașului.

”Pateu de Alba Iulia este o rețetă dedicată orașului Alba Iulia. Acest Pateu are ingrediente din mai multe sate din Alba. De exemplu: ficatul de pui este din Mihalț, smântâna este de pe Valea Sebeșului, ceapa verde și ceapa albă, untul și chimenul sălbatic sunt din Mogoș, pălinca de pere si unsoarea sunt din Arieșeni”, a spus Toma,

El a mai precizat că rețeta mai cuprinde două ingrediente pe care nu vrea să le divulge.

”Ingredientele folosite pentru acest pateu sunt următoarele: ficat de pui, smântâna, ceapă verde, ceapă albă frunze de pătrunjel, tarhon, leuștean, semințe de chimen sălbatic, cimbru, unsoare, unt, sare și piper”, a mai spus bucătarul.

[nggallery id=6106]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Ocoliș: Proiect în valoare de peste 10,7 milioane de lei în curs de avizare

Lucian Daramus

Publicat

în

Rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Ocoliș: Proiect în valoare de peste 10,7 milioane de lei în curs de avizare Primăria Ocoliș a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Alba acor de mediu pentru priuectul care vizează realizarea unei rețele de canalizare și a unei stații de epurare. Proiectul, care urmează să fie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea