Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba, bucătar de meserie, pregătește kebab de oaie ca la Istanbul

Ioana Oprean

Publicat

în

Un bărbat din Alba, bucătar de meserie, ne învaţă cum să pregătim un kebab de oaie ca la Istanbul. Carnea trebuie să fie proaspătă, tocată manual şi, mai ales, bine frământată. Se rumeneşte pe jar şi este asezonată cu legume coapte. Nu lipsesc nici mirodeniile, care dau gustul specific. 

Nu suntem în Turcia, ci în Alba. Iar Marius, bucătar de meserie, ne pregăteşte un kebab după o reţetă tradiţională.

Ingredientele sunt tocate cu grijă – ceapa, ardeiul iute, ardeiul capia şi pătrunjelul. Bineînţeles, se adaugă şi condimente – sare şi boia. Carnea trebuie frământată bine, apoi se împarte în mici bulgări.

Într-un colţ, grătarul sfârâie, iar bucătarul coace pe jar şi roşii. Dar încălzeşte şi lipiile, numai aşa devin suculente. În câteva minute, carnea se rumeneşte. Apoi, Marius aşează kebab-ul pe un platou, lângă legume coapte şi spanac.

Iar acum se dă testul gustului, chiar în locuinţa bucătarului. Oaspeţii sunt nerăbdători să încerce kebab-ul de oaie. De pe masă nu lipsesc nici murăturile.

În ţara noastră carnea de oaie nu este atât de căutată, însă gustul preparatelor specifice bucătăriei arabe sau turceşti este apreciat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Născuți de Crăciun: Un băiețel și o fetiță sănătoși au venit pe lume în Ziua de Crăciun, la Spitalul Județean Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Născuți de Crăciun: Un băiețel și o fetiță sănătoși au venit pe lume în Ziua de Crăciun, la Spitalul Județean Alba Din acest an, Crăciunul va fi sărbătorit cu și mai multă bucurie pentru două familii din Alba, data de 25 decembrie 2025 fiind ziua care le-a adus cel mai frumos cadou. Fetița s-a născut […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO | Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut marea finală în competiția Chefi la cuțite. Premiul era de 30.000 de euro Chef Alexandru Helju, bucătarul de 32 de ani din Alba, a pierdut după o finală extrem de discutată, marea finală din emisiunea Chefi la Cuțite și nu a […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO | Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat

Ioana Oprean

Publicat

în

Canep Art, proiect născut în Alba din dorința de a readuce în prezent tradițiile și meșteșugurile autentice. Identitatea românească adusă în prezent prin ateliere de cusut și brodat Cu siguranță fiecare dintre noi a auzit povești despre tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile românești, fiecare zonă având o frumusețe aparte. De curând am cunoscut-o pe Anca Țîrlea, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea