Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba, bucătar de meserie, pregătește kebab de oaie ca la Istanbul

Ioana Oprean

Publicat

în

Un bărbat din Alba, bucătar de meserie, ne învaţă cum să pregătim un kebab de oaie ca la Istanbul. Carnea trebuie să fie proaspătă, tocată manual şi, mai ales, bine frământată. Se rumeneşte pe jar şi este asezonată cu legume coapte. Nu lipsesc nici mirodeniile, care dau gustul specific. 

Nu suntem în Turcia, ci în Alba. Iar Marius, bucătar de meserie, ne pregăteşte un kebab după o reţetă tradiţională.

Ingredientele sunt tocate cu grijă – ceapa, ardeiul iute, ardeiul capia şi pătrunjelul. Bineînţeles, se adaugă şi condimente – sare şi boia. Carnea trebuie frământată bine, apoi se împarte în mici bulgări.

Într-un colţ, grătarul sfârâie, iar bucătarul coace pe jar şi roşii. Dar încălzeşte şi lipiile, numai aşa devin suculente. În câteva minute, carnea se rumeneşte. Apoi, Marius aşează kebab-ul pe un platou, lângă legume coapte şi spanac.

Iar acum se dă testul gustului, chiar în locuinţa bucătarului. Oaspeţii sunt nerăbdători să încerce kebab-ul de oaie. De pe masă nu lipsesc nici murăturile.

În ţara noastră carnea de oaie nu este atât de căutată, însă gustul preparatelor specifice bucătăriei arabe sau turceşti este apreciat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

EXIT-POLL: PNL prin Ciprian Ciucu câștiga alegerile pentru primăria Capitalei. Rezultatele de la ora 19.00: Cum arată clasamentul

Ioana Oprean

Publicat

în

EXIT-POLL: PNL prin Ciprian Ciucu câștiga alegerile pentru primăria Capitalei. Rezultatele de la ora 19.00: Cum arată clasamentul Au apărut primele rezultate ale exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde pentru alegerile la Primăria Capitalei 2025, potrivit datelor culese până la ora 19:30. Rezultatele sondajelor efectuate la ieșirea de la urne îl arată pe primul loc pe Ciprian […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO | Povestea lui Nea Mihai, „Ferul”, din Apuseni: ,,Haiducul” de odinioară din munți, vizitat de voluntari în prag de sărbători. A primit o sobă nouă, haine curate, iar casa i-a fost orânduită în așteptarea Crăciunului

Ioana Oprean

Publicat

în

Povestea lui Nea Mihai, „Ferul”, din Apuseni: ,,Haiducul” de odinioară din munți, vizitat de voluntari în prag de sărbători. A primit o sobă nouă, haine curate, iar casa i-a fost orânduită în așteptarea Crăciunului În preajma sărbătorilor de iarnă, când gândurile ni se întorc firesc spre ceea ce este mai cald și mai omenesc în […]

Citește mai mult

Ştirea zilei

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, participant la un eveniment de înaltă ținută dedicat Zilei Naționale a României: Gala editurii Școala Ardeleană de la Cluj-Napoca

Ioana Oprean

Publicat

în

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, participant la un eveniment de înaltă ținută dedicat Zilei Naționale a României: Gala editurii Școala Ardeleană de la Cluj-Napoca Luni, 1 decembrie 2025, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a fost invitat să participe la prima ediție a Galei Editurii Școala Ardeleană, care a avut loc la Cluj-Napoca, la Casa de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea