Un bărbat din Alba, bucătar de meserie, pregătește kebab de oaie ca la Istanbul
Un bărbat din Alba, bucătar de meserie, ne învaţă cum să pregătim un kebab de oaie ca la Istanbul. Carnea trebuie să fie proaspătă, tocată manual şi, mai ales, bine frământată. Se rumeneşte pe jar şi este asezonată cu legume coapte. Nu lipsesc nici mirodeniile, care dau gustul specific.
Nu suntem în Turcia, ci în Alba. Iar Marius, bucătar de meserie, ne pregăteşte un kebab după o reţetă tradiţională.
 Ingredientele sunt tocate cu grijă – ceapa, ardeiul iute, ardeiul capia şi pătrunjelul. Bineînţeles, se adaugă şi condimente – sare şi boia. Carnea trebuie frământată bine, apoi se împarte în mici bulgări.
Ingredientele sunt tocate cu grijă – ceapa, ardeiul iute, ardeiul capia şi pătrunjelul. Bineînţeles, se adaugă şi condimente – sare şi boia. Carnea trebuie frământată bine, apoi se împarte în mici bulgări.
Într-un colţ, grătarul sfârâie, iar bucătarul coace pe jar şi roşii. Dar încălzeşte şi lipiile, numai aşa devin suculente. În câteva minute, carnea se rumeneşte. Apoi, Marius aşează kebab-ul pe un platou, lângă legume coapte şi spanac.
Iar acum se dă testul gustului, chiar în locuinţa bucătarului. Oaspeţii sunt nerăbdători să încerce kebab-ul de oaie. De pe masă nu lipsesc nici murăturile.
În ţara noastră carnea de oaie nu este atât de căutată, însă gustul preparatelor specifice bucătăriei arabe sau turceşti este apreciat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
 
                                                                        
                                                                                                                                    Știri recente din categoria Ştirea zilei
De la Alba Iulia în toată lumea: povestea IPEC, compania care își păstrează competitivitatea în vremuri dificile
Atuurile IPEC Alba Iulia în vremuri instabile economic: Pionieratul tehnologic, previziunea și capacitatea mare de adaptare Cum fac antreprenorii să-și mențină afacerile și locurile de muncă ale angajaților în vremuri când prețurile energiei, utilităților, materiilor prime cresc, iar consumatorii sunt mai strânși la pungă? Problema devine și mai grea atunci când afacerea este una cu […]
FOTO | A fost semnat contractul pentru reconversia șanțului estic al Cetății Alba Carolina. Peste 1 milion de euro din fonduri europene pentru un nou spațiu verde
A fost semnat contractul pentru reconversia șanțului estic al Cetății Alba Carolina. Peste 1 milion de euro din fonduri europene A fost semnat contractul pentru reconversia și refuncționalizarea șanțului exterior est al Cetății Alba Carolina. Peste 1 milion de euro din fonduri europene vor transforma zona într-un nou spațiu verde de recreere. Primarul municipiului Alba […]
Primăria Alba Iulia acuză STP că: ,,solicită beneficiarilor de gratuitate la transportul public local, adeverințe de la Primărie. Nu este necesară”
Comunicat | Primăria Alba Iulia acuză STP: ,,Solicită beneficiarilor de gratuitate la transportul public local, adeverințe de la Primărie. Nu este necesară” Primăria Alba Iulia acuză STP că cere adeverință de la Primărie, care nu este necesară, celor care sunt în drept să beneficieze de gratuitate la transportul public local. Primăria Alba Iulia a transmis […]

 
                                                     
                                                                     
                                                                     
														 
																											 
														 
														 
																											 
														 
																											 
														 
																											 
														 
																											 
														 
																											 
														 
																											 
														 
														