Un bărbat din Alba, bucătar de meserie, pregătește kebab de oaie ca la Istanbul
Un bărbat din Alba, bucătar de meserie, ne învaţă cum să pregătim un kebab de oaie ca la Istanbul. Carnea trebuie să fie proaspătă, tocată manual şi, mai ales, bine frământată. Se rumeneşte pe jar şi este asezonată cu legume coapte. Nu lipsesc nici mirodeniile, care dau gustul specific.
Nu suntem în Turcia, ci în Alba. Iar Marius, bucătar de meserie, ne pregăteşte un kebab după o reţetă tradiţională.
Ingredientele sunt tocate cu grijă – ceapa, ardeiul iute, ardeiul capia şi pătrunjelul. Bineînţeles, se adaugă şi condimente – sare şi boia. Carnea trebuie frământată bine, apoi se împarte în mici bulgări.
Într-un colţ, grătarul sfârâie, iar bucătarul coace pe jar şi roşii. Dar încălzeşte şi lipiile, numai aşa devin suculente. În câteva minute, carnea se rumeneşte. Apoi, Marius aşează kebab-ul pe un platou, lângă legume coapte şi spanac.
Iar acum se dă testul gustului, chiar în locuinţa bucătarului. Oaspeţii sunt nerăbdători să încerce kebab-ul de oaie. De pe masă nu lipsesc nici murăturile.
În ţara noastră carnea de oaie nu este atât de căutată, însă gustul preparatelor specifice bucătăriei arabe sau turceşti este apreciat.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
![](https://ziarulunirea.ro/wp-content/uploads/2023/12/ziarulunirea.jpg)
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Claudiu Petruț, tânărul din Alba care și-a licitat porumbeii pentru a construi o casă unei familii nevoiașe: „Cred că dai cu o mână și primești cu cealaltă. Mă simt împăcat sufletește”
VIDEO | Claudiu Petruț, tânărul din Alba care și-a licitat porumbeii pentru a construi o casă unei familii nevoiașe: „Cred că dai cu o mână și primești cu cealaltă. Mă simt împăcat sufletește” Într-o recentă apariție la Radio Unirea FM, Claudiu Petruț, tânărul din Alba cunoscut pentru gesturile sale de caritate, a vorbit despre proiectul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
8 august – Ziua Internaţională a Pisicii. Curiozități despre prietenii blănoși care ne bucură viața de peste 9.000 de ani
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
11 august 1456, ziua în care Iancu de Hunedoara, voievod al Transilvaniei, se stinge din viață. A fost înmormântat la Alba Iulia, iar pe piatra sa funerară stă înscris ”S-a stins lumina lumii”
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
9 august – Ziua internațională a grădinilor zoologice și a parcurilor
-
Sportacum 2 zile
ACS Mediaș – Metalurgistul Cugir 3-1 (0-0) | Revanșă amicală după eliminarea din cupă
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
12 august: Ziua Internațională a Tineretului. Ce semnificație are această zi și cum a ajuns să fie celebrată
-
Ştirea zileiacum 2 zile
Veta Biriș, doamna muzicii populare din Alba, își aniversează ziua de naștere: Celebra interpretă împlinește 75 de ani