Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba, atacat cu furca, după ce a dezlegat un cal de pe un teren agricol. Ce pedeapsă a primit agresorul

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Un bărbat din Alba, atacat cu furca, după ce a dezlegat un cal de pe un teren agricol. Ce pedeapsă a primit agresorul

Un bărbat din județul Alba s-a ales cu o amendă penală din partea Judecătoriei Blaj, după ce a atacat, cu furca, o persoană care i-a dezlegat calul priponit pe un teren agricol.

La data de 02.11.2020, în jurul orei 20:00, doi bărbați s-au deplasat cu un tractor pe un teren extravilan situat pe raza localității Spătac, pentru a desfășura activități agricole.

Aici, persoana vătămată a găsit un cal priponit, pe care l-a dezlegat. După terminarea lucrărilor, persoana vătămată s-a deplasat la un alt teren, situat la o distanță de aproape 300 de metri, în locul „la Lesi”, iar persoana cu care se afla a plecat spre locuința sa.

În jurul orei 22:00, proprietarul calului, înarmat cu o furcă, a venit la persoana vătămată și l-a întrebat de ce a dezlegat animalul.

Între cei doi a izbucnit o ceartă, context în care, proprietarul calului a amenințat persoana vătămată, spunându-i „te omor și pe tine și pe socrul tău”. De asemenea, proprietarul calului a încercat de două ori să îl lovească în zona pieptului cu furca, prin împungere, însă nu a reușit, loviturile fiind barate, cu mâna, de către victimă.

În continuare, proprietarul calului i-a adresat persoanei vătămate injurii, iar la un moment dat, prin împungere, l-a lovit cu coarnele furcii în față, mai exact în zona ochiului stâng și a frunții, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 25-30 de zile de îngrijiri medicale.

Ulterior, proprietarul calului a părăsit locul faptei, iar persoana vătămată a plecat cu tractorul și a contactat-o telefonic pe soția sa, care a anunțat două persoane care s-au deplasat la persoana vătămată și au ajutat-o să ajungă la domiciliu.

Astfel, Judecătoria Blaj a hotărât „în temeiul art. 396 alin. 2 şi 10 C.pr.pen., condamnă pe inculpat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 900 lei (90 zile X 10 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de amenințare prev. de art. 206 al.1 Cod penal.

În temeiul art. 396 alin. 2 şi 10 C.pr.pen., condamnă inculpatul la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1400 lei (140 zile x 10 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe, prevăzute de art. 193 alin.2 C.pen.

În temeiul art. 38 alin. 1 şi 2 raportat la art. 39 alin. 1 lit. c C.pen., contopeşte cele 2 pedepse, aplicând inculpatului pedeapsa cea mai grea – amenda penală de 1400 lei, la care se adaugă sporul de 300 lei (reprezentând 1/3 X 900 lei -celelalte două pedepse), în total, pedeapsa rezultantă a amenzii penale în cuantum de 1700 lei (170 zile amendă).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

O tânără din Apuseni, ”fată de oraș” în timpul săptămânii și „fata cu animalele” de la munte, în weekend. Cum reușește Cristina Pașca să împace meseria cu creșterea animalelor Pe tânăra Cristina Ioana Pașca, din Gârda de Sus, comună din inima Munților Apuseni, am cunoscut-o încă de când era elevă pe băncile Colegiului Economic „Dionisie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea