Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Un bărbat din Alba a condus mai mulți ani cu un permis fals din Cehia: A fost verificat abia la a șasea oprire în trafic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba a condus mai mulți ani cu un permis fals din Cehia: A fost verificat abia la a șasea oprire în trafic

Un bărbat din Ocna Mureș, județul Alba, a circulat timp de mai mulți ani cu un permis fals din Cehia.

Polițiștii rutieri „s-au prins” că documentul ar putea fi fals abia la a șasea oprire în trafic a șoferului.

I. D. a fost trimis în judecată pentru șase acte materiale de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și tot șase de uz de fals. Aventura șoferului s-a încheiat în martie 2021, când a fost oprit în trafic, iar polițiștii au decis să îi verifice permisul care ar fi fost eliberat de autoritățile din Republica Cehă.

S-a constatat că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere emis de autoritățile române, iar din corespondența cu autorități similare din Cehia a rezultat că documentul nu a fost emis pe numele lui. Permisul era eliberat în anul 2005 pe numele unui cetățean ceh, care l-a declarat furat în 2009.

„Cercetările efectuate au relevat faptul că inculpatul a mai condus și anterior datei de 20.03.2021 autovehicule pe drumurile publice fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și prezentând, de fiecare dată, permisul de conducere aparent emis de autoritățile Republicii Cehe. În acest sens, potrivit proceselor-verbale de constatare a contravențiilor din datele de 20.10.2018, 10.01.2019, 26.05.2019, 09.09.2020, 11.03.2021, a fost sancționat pentru comiterea unor contravenții la regimul rutier”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud. De fiecare dată, I.D. s-a prevalat de permisul de conducere ce s-a dovedit fals.

Închisoare cu suspendare și amendă penală

Bărbatul le-a spus polițiștilor că ar fi obținut permisul în anul 2018, când se afla la muncă în Praga (Cehia), prin intermediul unei alte persoane. A mai susținut că nu știa faptul că documentul este fals.

Judecătoria Aiud l-a condamnat în 5 august 2022 la șase pedepse de câte 9 luni de închisoare, pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și tot la șase pedepse a câte 150 de zile-amendă fiecare pentru uz de fals. Pedeapsa finală este de 2 ani de închisoare și 4.000 de lei amendă penală.

Condamnarea la închisoare a fost suspendată, sub supraveghere, pe o perioadă de doi ani, timp în care acesta va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe timp de 90 de zile. Bărbatul a contestat hotărârea la Curtea de Apel Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea