Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Ucraina susține că peste 70 de avioane de luptă vor fi trimise ca ajutor din statele NATO: Bulgaria respinge categoric informația

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ucraina susține că peste 70 de avioane de luptă vor fi trimise ca ajutor din statele NATO: Bulgaria respinge categoric informația

Forțele Aeriene din Ucraina susțin că țara lor primește în ajutor peste 70 de avioane de luptă de la Polonia, Bulgaria și Slovacia, care ar urma să trimită avioane de sorginte soviectic pe care militarii ucraineni aflați în conflict cu Rusia știu să le opereze și au lanț logistic pentru ele.

„Partenerii noștri ne trimit MiG-29 și Su-25! Dacă va fi necesar, ele vor putea să fie folosite pe aeroporturile poloneze de unde piloții ucraineni vor îndeplini misiunile de luptă”, a anunțat contul oficial al Forțelor Aeriene Ucrainene.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

– Bulgaria – avioane MiG-29 (16 bucăți)

– Bulgaria – avioane Su-25 (14 bucăți)

– Polonia – avioane MiG-29 (28 bucăți)

– Slovacia – avioane MiG-29 (12 bucăți)

Deocamdată informația vine doar din partea Forțelor Aeriene din Ucraina, fără a exista o confirmare fermă din partea statelor menționate sau din partea NATO.

Este neclar încă în ce stare vor fi toate avioanele menționate de forțele ucrainene, având în vedere că mare parte din avioanele MiG-29 ale Bulgariei nu erau în condiții optime de zbor.

De remarcat că Polonia și-ar pune la dispoziție toată flota rămasă de MiG-29, în condițiile în care operațiunile propriilor forțe aeriene au trecut în mare parte deja pe F-16 și în viitorul apropiat pe F-35.

UPDATE – Premierul Bulgariei Kiril Petkov a respins categoric informația că ar urma să ofere avioane de luptă Ucrainei:

„În general ne lipsesc și nouă avioanele, nu putem da nimănui singurele avioane pe care le avem. Avem un număr mic de avioane în condiții de zbor, avem o problemă cu aprovizionarea cu piese. Este complet absurd să le dai”, a spus premierul Kiril Petkov, citat de Novinite.

Sursa: hotnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea