Rămâi conectat

Politică Administrație

Tribunalul Alba a validat mandatele pentru noii consilieri județeni Elisabeta Constanța Anca (USR) și Paul Oliviu Podariu (PNL)

Unirea Ziarul

Publicat

în

Tribunalul Alba a validat mandatele pentru noii consilieri județeni Elisabeta Constanța Anca (USR) și Paul Oliviu Podariu (PNL)

Tribunalul Alba a validat, prin hotărâri pronunțate în 15 februarie, mandatele de consilier județean ale celor doi aleși supleanți care îi vor înlocui pe demisionarii Adrian Constantin Simion (Alianța USR-PLUS) și Simion Crețu (PNL). Ambii au demisionat recent din funcțiile pe care le dețineau de la alegerile locale din 2020.

Locul lui Adrian Simion urmează să fie ocupat de Elisabeta Constanța Anca, membru USR. Aceasta locuiește în comuna Ciuruleasa și este profesor de fizică – chimie la Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud. Reprezentanții USR au transmis o adresă Consiliului Județean prin care au susținut că Elisabeta Constanța Anca „nu are calitatea de membru activ, fiind suspendată începând cu data de 1 august 2022”.

Acesta lucru nu a contat, însă, în decizia de a propune validarea mandatului, având în vedere că „nu evidenţiază neîndeplinirea condiţiei (dintre cele cumulative necesare în perspectiva validării mandatului) prevăzută la art. 114 alin. 2 lit. c din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ, respectiv că «nu şi-a pierdut calitatea de membru al partidului politic pe lista căruia a fost ales»”.

Citește și: Consilierul județean Adrian Simion și-a dat demisia din CJ Alba. Care sunt motivele

Din partea PNL, s-a ajuns la locul al patrulea pe lista supleanților și la poziția 23 pe lista inițială de candidați. Emil Vasile Toma și Marius Filimon (viceprimar al municipiului Alba Iulia) au transmis partidului că renunță la mandatele de consilier județean.

În aceste condiții, a fost desemnat să ocupe locul vacant Paul Oliviu Podariu, din Ocna Mureș. Acesta este absolvent al Facultății de Științe Economice și este fiul viceprimarului orașului, Paul Podariu. Cei doi vor depune jurămânul în viitoarea ședință a Consiliului Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea