Trei tineri vor candida din partea M10 la Consiliul Local Alba Iulia. Obiectivul, depășirea pragului electoral

M10, partid înființat de europarlamentarul Monica Macovei, are ca obiectiv, în Alba Iulia, depășirea pragului electoral și propune trei tineri pentru consiliul local.

Lansarea candidaților M10 a avut loc, sâmbătă, la Hotel Transilvania din Alba Iulia, în prezența Monicăi Macovei. M10 își propune depășirea pragului electoral și nu are un candidat pentru funcția de primar, a spus Ciprian Cucu, președintele filialei din județul Alba.

ELIT

Cei trei tineri, care candidează pentru Consiliul Local, sunt: Marius Rusu, Veronica Sandu și Bogdan Gavrilă.

Marius Rusu (30 de ani) este programator web și a spus că, datorită meseriei, își dorește o informatizare a administrației locale.

Veronica Sandu (35 de ani), de profesie psiholog, a spus că își dorește, în primul rând, o schimbare la nivelul conștientului în Alba Iulia.

ADEZIUNE PLUS

Bogdan Gavrilă (31 de ani) este grafician și susține că se implică în viața politică pentru că vrea o schimbare în bine și să rămână în acest oraș.

Președintele M10 Alba, Ciprian Cucu, care este lector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, s-a arătat nemulțumit de cei din administrație și spune că sunt două modalități prin care o societate poate avansa: implicarea civică și implicarea politică.

Odată cu lansarea candidaților pentru Consiliul local Alba Iulia a fost prezentat și Trif Nicolae, candidat la Primăria comunei Sohodol.

M10 Alba Iulia propune o administrație publică mai eficientă și mai responsabilă

”Partidul M10 Alba consideră că dezvoltarea orașului stă în inițiativa privată și implicarea civică a cetățenilor, însă administrația publică poate fi un catalist al dezvoltării sau un impediment. Ne dorim un aparat administrativ redus și eficient, responsabil și care să comunice cu cetățenii.

Propuneri:

  • Simplificarea actelor și procedurilor: dorim să preluăm modelul „Comisiei de tăiat hârtii” și să simplificăm procedurile unde este posibil. Informatizarea admnistrației publice este o prioritate, în măsura în care se poate face local.

Metode și mecanisme:

  1. Dezvoltarea unei platforme pentru a prelua informații de la cetățeni.
  2. Analiza procedurilor existente și propuneri de eficientizare, simplificare și informatizare.

Depolitizare:

Dorim să construim o administrație publică organizată în jurul competențelor, nu a relațiilor politice.

Metode și mecanisme:

  1. Vom solicita un audit al aparatului tehnic al Primăriei și instituțiilor din subordine.
  2. Dorim monitorizarea concursurile pe post, luând poziție față de posibile erori sau implicări pe linie politică.
  • Responsabilizare: lucrările de infrastructură nu sunt mereu făcute la timp și la calitatea corespunzătoare.

Propunem:

  1. Majorarea penalităților pentru firmele care nu îndeplinesc contractele corespunzător.
  2. Identificare posibilităților de responsabilizare a angajaților din Primărie care greșesc în îndeplinirea atribuțiilor.
  • Comunicare: remarcăm că s-au făcut progrese privind comunicarea administrației cu cetățenii, dar considerăm că se poate îmbunătăți

1) sistemul de preluare a reclamațiilor / observațiilor,

2) sistemul de informare a cetățenilor despre proiecte și priorități,

3) mecanismele de promovare a evenimentelor.

Consilierii noștri vor elabora propuneri de eficientizare a compartimentelor responsabile de comunicarea cu cetățenii și a celor responsabile de relații publice și promovare, cu focalizare pe mediul online”, arată M10 Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

pe sistem polistiren 17 aprilie 2016 at 11:36

un program de toata jena. Daca „tinerii” astia pun in fata un asemenea program de 2 lei de gargara si cuvinte fara fond, mai bine sa stea acasa. ca nu reprezinta o optiune.
PENIBILI

pilu 17 aprilie 2016 at 19:03

Nu te lega de programul nici unui candidat, ca este praf in ochi. Nimeni nu are asa ceva. Ori e de 2 lei ori de 10 000 de euro nimeni nu-l respecta pe perioada mandatului. Regula principala e, cum bate vantul.

duopus 17 aprilie 2016 at 21:04

jalnic este ca nimeni nu are macar un program adevarat, chiar daca stim ca nu-l va respecta. Tinerii astia se pretind „noul val” dar pornesc la drum tot cu pacatele celor vechi….

nu conteaza 18 aprilie 2016 at 10:13

Jalnic este faptul ca nu va implicati si asteptati un program pe placul vostru sa pice din cer.

Macar tinerii astia au initiativa si merita mai mult respect decat voi, cei care vreti ca dezvoltarea orasului sa se realizeze fara ajutorul vostru.

Ancu 18 aprilie 2016 at 10:39

punct ochit, punct lovit 😉

Ciprian 20 aprilie 2016 at 0:46

Programul nu e complet, mai sunt câteva părți.
Însă chiar și așa, sunt curios ce e așa de „neadecvat”. O critică concretă putem primi, sau e secret?
Mulțumim 🙂

Cristi 20 aprilie 2016 at 9:25

Cum e posibil, ca acest jeg politic, care se numeste Monica Macovei, dupa ce a facut atatea declaratii antiromanesti si antiromani, printre care amintesc doar una ( sa se sisteze fondurile europene pt Romania) sa infiinteze un paryid politic si sa vina de pe malul dambovitei cu programe????? Baaaaaaaa!!!!! Ne-am trezit si nu v-am uitat!!!!!! Stati linistiteti ca n-o sa atingeti nici un prag electoral!

Comentariile sunt oprite