Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Trei membri ai grupării interlope a fraţilor Sibişean s-au ales cu pedepse majorate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

hotarare judecatorCurtea de Apel Pitești a decis majorarea pedepselor pronunţate la Tribunalul Vâlcea pentru trei dintre membrii grupării Sibişean care a terorizat Alba Iulia în perioada anilor 2001 – 2005.

Curtea de Apel Argeş a judecat apelul declarat de procurori dar şi de unii dintre inculpaţi la sentinţa pronunţată de Tribunalul Vâlcea în 6 iunie 2012. Astfel, pentru Claudiu Mircea Sibişean magistraţii Curţii au dispus majorarea pedepsei de la 5 la 7 ani de închisoare, iar pentru fratele său Cosmin Sibişean şi pentru Marius-Mihai Pătruţ (fost Bercea) au stabilit anularea suspendării executării pedepsei astfel că fiecare dintre cei doi are de executat câte 3 ani de închisoare.

Au fost însă menţinute pedepsele pentru ceilalţi inculpaţi: Florin Radu Valentin – 5 ani de închisoare; Ştefan Iosif Abraham – 5 ani de închisoare; Livius Brici – 5 ani de închisoare; Daniel Berki – 5 ani de închisoare; Gheorghe Grosu – 5 ani de închisoare; Oniţă Moldovan – 5 ani de închisoare. Alin Mondoc şi Adrian Nicolae Budacă au rămas cu deciziile de achitare, pronunţate la Tribunal. A fost de asemenea menţinută decizia ca incu,paţii să plătească statului cheltuilei de judecată în cuantum de circa 30.000 de lei. În plus, de la inculpatul Claudiu Sibişean judecătorii au dispus confiscarea sumei de 1850 de euro obţinuţi din săvârşirea infracţiunii de proxenetism. Hotărârea Curţii de Apel Pitești nu este definitivă, ultimul cuvânt în acest dosar aparţinând Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie unde se va judeca recursul.

Cei 12 albaiulieni au fost trimişi în judecată în 2006 pentru comiterea mai multor infracţiuni precum: proxenetism, pervesiuni sexuale, şantaj, lipsire de libertate, tentativa de omor, lovire şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi altele. Faptele s-au petrecut între 2001 şi 2005. Dosarul care cuprinde 160 de părţi vătămate, a suferit numeroase amânari şi recuzări de-a lungul timpului fiind în cele din urmă, strămutat de la Alba Iulia la Râmnicu Vâlcea, prin solicitarea inculpaţilor. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea