Rămâi conectat

Ştirea zilei

Traian Berbeceanu își recâștigă drepturile! Dreptul de a purta armă, de a părăsi țara dar și altele

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba Iulia, a înregistrat astăzi un nou succes în demersul care urmărește reabilitarea sa profesională. Acesta a obţinut revocarea măsurilor preventive luate în luna noiembrie 2013, de magistraţi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

”Instanţa a admis cererea depusă şi a dispus revocarea măsurilor preventive. Soluţia dată de Tribunalul Hunedoara nu este însă definitivă, ea putând fi contestată”, a precizat Ildiko Glăman, purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Hunedoara.

Măsurile preventive în cazul fostului şef al BCCO Alba au fost dispuse după eliberarea sa din arest preventiv, în noiembrie 2013, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis transformarea măsurii arestului preventiv în cea a obligării acestuia de a nu părăsi ţara.  În plus Berbeceanu a fost obligat să se prezinte la organele judiciare ori de câte ori este chemat; să nu-şi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organelor judiciare; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme; să nu comunice cu 46 de persoane care au diferite calităţi în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT Alba.

Reamintim că fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia a stat în arest 32 de zile (între 24 octombrie și 26 noiembrie 2013), fiind acuzat de procurorii DIICOT că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. Procurorii arătau că Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii acestei grupări. Berbeceanu i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

DNA informa, în 19 martie, că şeful DIICOT Alba, Ioan Mureşan, Alin Muntean, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba, şi Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT, în prezent procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la această infracţiune, în legătură cu instrumentarea dosarului Berbeceanu, în care acesta ar fi fost reţinut fără probe. Dosarul lui Traian Berbeceanu ar fi fost fabricat după ce acesta ar fi refuzat solicitarea lui Ioan Mureşan de a-l numi şef de serviciu pe ofiţerul Alin Muntean, reieşea din ordonanţa DNA privind urmărirea penală a şefului DIICOT Alba, a lui Muntean şi a unui procuror de la Parchetul Tribunalului Alba. Ulterior, Traian Berbeceanu afirma că încă de când a fost reţinut şi arestat în dosarul care i-ar fi fost fabricat şi-a pus încrederea în DNA şi a sperat că procurorii anticorupţie vor demonstra că este victima unei înscenări şi că odată aflat adevărul va fi repus în funcţie.

În prezent, Traian Berbeceanu lucrează pe o funcţie de execuţie în cadrul Departamentului de Logistică al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea