Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

TRAGEDIE la Cugir: Un copil de 5 ani a murit CARBONIZAT, după ce o magazie din spatele casei a luat foc

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Incendiu (Small)_1Zi neagră pentru o familie din Cugir! Un copil de 5 ani a murit carbonizat în urma unui incendiu produs joi, 9 iulie, la o gospodărie de pe strada Liliacului. Pompierii de la SVSU Cugir au intervenit la fața locului și au localizat incendiul.

Din primele informații, incendiul a fost anunțat prin apel la 112, la ora 11.56,  însă ar fi fost destul de târziu, vecinii încercând să stingă ei singuri focul. Potrivit purtătorului de cuvânt de la Primăria Cugir, Luminița Birăiesc, la ora 12.05, când echipajul SVSU Cugir a ajuns la fața locului, incendiul a fost pe jumătate stins de către vecini.

Flăcările au cuprins o anexă a gospodăriei – o magazie de lemne, aflată în spatele casei.

La ora 12.30, incendiul a fost lichidat de către echipajul SVSU, care a constatat că există o victimă, un copil de 5 ani carbonizat. Acesta a fost găsit în magazie, cu o ușă căzută deasupra.

Băiețelul mai avea doi frați, o fetiță de 3 ani și un băiat de 8 ani, care ar reușit să fugă la timp din magazia cuprinsă de flăcări.

La fața locului s-a deplasat și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului,  iar din discuții  ar fi aflat că cei trei copii au fost lăsați nesupravegheați, părinții acestora fiind plecați în oraș.

Un echipaj al ISU Alba a inetrvenit de asemenea, la solicitarea SVSU Cugir, pentru cercetarea cauzelor incendiului și stabilirea împrejurărilor în care copilul și-a pierdut viața.

Poliţia și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au declanşat o anchetă în acest caz.

UPDATE: ”În data de 09.07.2015, ora 11.55, Poliţia oraşului Cugir a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că la locuinţa unei familii din oraşul Cugir, s-a produs un incendiu. Din verificările efectuare a rezultat că părinţii şi-au lăsat nesupravegheaţi cei 3 copii minori în anexa gospodărească la care s-a produs incendiul, iar aceştia s-au jucat cu chibrituri, împrejurare în care au incendiat anexa. După producerea incendiului doi dintre cei trei minori au reuşit să părăsească anexa, iar celălalt minor, de 5 ani a rămas în interior fiind găsit decedat. Cadavrul minorului a fost transportat la morga Spitalului Judeţean Alba în vederea efectuării autopsiei şi stabilirii cauzelor decesului. Pompieri din cadrul Serviciului de voluntariat situaţii de urgenţă Cugir care au acţionat pentru stingerea incendiului, au constatat că incendiul s-a produs la o anexă gospodărească confecţionată din material lemnos, situată în curtea imobilului susmenţionat. În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ucidere din culpă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 192, alin. 1 din Codul penal”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

(C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea