Rămâi conectat

Ştirea zilei

Toxiinfecția alimentară de la nunta organizată la Restaurantul Astoria a fost provocată de 5 angajați purtători de Salmonella

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

*Amenzi de 22.000 de lei aplicate de DSP și DSVSA Alba

Timis si Oltean01Toxiinfecția alimentară suferită de cei 63 de invitați la nunta care a avut loc în urmă cu două săptămâni la Restaurantul Astoria, din apropiere de Alba Iulia, a fost provocată de infectarea cu Salmonella. În urma analizelor efectuate bacteria a fost depistată la 5 angajați ai unității de alimentație publică iar transferul către persoanele care s-au îmbolnăvit s-a făcut prin manipularea alimentelor fără respectarea condițiilor igienico-sanitare. Acestea sunt primele concluzii ale anchetei efectuate de DSP și DSVSA Alba, făcute publice marți, într-o conferință de presă.

Sancțiunile au fost pe măsură: o amendă în valoare de 15.000 de lei de la DSP Alba, o altă amendă în valoare de 7.000 de lei de la DSVSA și suspendarea activității blocului alimentar până la stabilirea cu certitudine că pericolul de infecție a fost eliminat în totalitate.

Potrivit directorului DSP Alba, Horea Timiș, în urma analizării probele recoltate de la pacienții care s-au prezentat la spital și de la personalul restaurantului s-a stabilit că aceștia erau contaminați cu Salmonella. La rândul său, purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba, Delia Oltean, a declarat că meniul preparat în blocul alimentar al restaurantului prezenta același tip de bacterie, dar a subliniat că materiile prime din care a fost preparat nu au prezentat urme de contaminare.

Măsurile dispuse sunt: suspendarea activității în blocul alimentar până la finalizarea anchetei; igienizarea și dezinfecția tuturor spațiilor și echipamentelor de lucru; efectuarea testelor de sănătate asupra angajaților care să elimine existența oricărui risc de infecție”, a precizat reprezentantul DSVSA Alba.

În concluzie, îmbolnăvirea celor 63 de persoane care au participat la nunta organizată în acel restaurant s-a produs din cauza unor angajați purtători de Salmonella care au manipulat alimentele fără să respecte condițiile igienico-sanitare”, a spus directorul DSP Alba, adăugând că în urma tratamentului medical pe care l-au urmat, toți pacienții se află în prezent în afara oricărui pericol.

Reamintim că ancheta efectuată de cele două instituții a demarat după ce începând de vineri, 1 august, zeci de persoane care au participat la o nuntă organizată la Restaurantul Astoria, au prezentat simptome de toxiinfecție alimentară. Dintre cei 63 de bolnavi din Alba, 22 au necesitat internare, în spitalele din Alba Iulia și Cugir, dar au existat și persoane din alte județe, al căror tratament s-a fcut la unitățile spitalicești de care aparțin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea