Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

TOATE școlile din județul Alba își primesc elevii în bănci, de luni: 14 clase rămân în ONLINE, din cauza infectărilor COVID

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

TOATE școlile din județul Alba își primesc elevii în bănci, de luni: 14 clase rămân în ONLINE, din cauza infectărilor COVID

Toate școlile din județul Alba vor începe școala fizic de săptămâna viitoare, așa cum arată o analiză preliminară desfășurată de IȘJ Alba.

Deși acestea sunt vești bune pentru zecile de mii de elevi și părinți din județul nostru, unele clase au fost mai puțin norocoase, astfel încât câteva dintre ele au raportat cel puțin un caz pozitiv de COVID-19, în interiorul acestora.

Potrivit lui Dan Cherecheș, Inspector Școlar General Adjunct al IȘJ Alba, sunt în prezent 14 clase/formațiuni în mediul online, din cauza a câte un elev infectat cu COVID-19.

VEZI AICI RATA DE VACCINARE ÎN UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN ALBA

Consiliul Naţional al Elevilor cere Ministerului Educaţiei să clarifice situaţia privind implicarea cadrele didactice în procesul de testare rapidă pentru COVID-19, indicând foarte clar ce atribuţii au în acest proces.

”Pe de o parte, Ministerul Educaţiei nu îşi asumă testarea în şcoală pentru a nu atribui profesorilor o sarcină în plus şi, pe de cealaltă parte, sindicatele din educaţie refuză vehement să susţină necesitatea implicării personalului din învăţământ în procedura de testare.

În tot acest timp, din ce în ce mai multe şcoli decid distribuirea testelor rapide către elevi şi administrarea lor acasă, fără a avea garanţia că acest lucru se va întâmpla cu adevărat. De aceea, solicităm Ministerului Educaţiei să clarifice situaţia privind implicarea profesorilor în procesul de testare rapidă, indicând foarte clar ce atribuţii au cadrele didactice în acest proces. Considerăm că, la acest moment, nu există nicio altă variantă alternativă pentru testarea elevilor, având în vedere lipsa acută a resursei umane din sistem”, afirmă reprezentanţii elevilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea