Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Tinerii liberali din județul Alba lansează petiția “Spune NU RCA-ului abuziv și discriminatoriu pentru tineri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

“RCA-ul pentru tinerii sub 30 de ani a devenit un lux în România. Acest lucru trebuie oprit!” spun tinerii liberali din județul Alba, care au inițiat o petiție prin care se solicită autorităților statului să revizuiască modalitatea de calcul a polițelor RCA pentru tineri.

TNL Alba  in Europa_Florin Roman candidat europarlamentare (3)TNL Alba cheamă să fie alături de acest demers pe toți cei care se consideră neîndreptățiți de  calcul a polițelor RCA pentru tineri:

“Autoritățile statului sunt obligate să rezolve de urgență această situație explozivă.

Noi, tinerii din această țară, care ne aflăm la început de drum în carieră și pe cale să  ne  întemeiem o familie suntem împovărați prin această taxă obligatorie crescută pe baza unor criterii abuzive și arbitrare.

Situația a scăpat de sub control și ne găsim în fața unei situații alarmante.

Polița RCA pentru tineri a atins valori greu de suportat de către această categorie.

RCA  a devenit o taxă pe tinerețe!

Tinerii plătesc poliţa RCA de aproape 5 ori mai mult decât persoanele mature din România, faţă de nemţi de 3 ori mai mult, iar faţă de britanici de aproape  2 ori mai mult!

Cerem autorităților statului să nu-i pedepsească pe tineri pentru vârsta lor prin impunerea unei asigurări obligatorii de răspundere civilă auto  la valori exorbitante.

Criteriile care stau la baza calculului RCA trebuie sa fie uniforme, nediscrimnatorii și echitabile pentru toate categoriile de populație.

În România nu este luată în considerare vechimea în trafic; vârsta este elementul de bază care determină diferenţa între un şofer experimentat şi unul începător.

Solicităm autorităților statului, în frunte cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, să  elaboreze o legislatie clară de aplicare a normelor asigurărilor auto, astfel încât tinerii să beneficiază de un tratament corect și egal în raport cu celelalte categorii de populație în stabilirea valorii polițelor de asigurare obligatorie auto, având ca și criteriu de bază istoricul de daune auto și nu vârsta.  

Semnează alături de noi și susține petiția prin care cerem autorităților statului să revizuiască modalitatea de calcul a polițelor RCA pentru tineri!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea