Tinerii liberali din județul Alba lansează petiția “Spune NU RCA-ului abuziv și discriminatoriu pentru tineri”

“RCA-ul pentru tinerii sub 30 de ani a devenit un lux în România. Acest lucru trebuie oprit!” spun tinerii liberali din județul Alba, care au inițiat o petiție prin care se solicită autorităților statului să revizuiască modalitatea de calcul a polițelor RCA pentru tineri.

TNL Alba  in Europa_Florin Roman candidat europarlamentare (3)TNL Alba cheamă să fie alături de acest demers pe toți cei care se consideră neîndreptățiți de  calcul a polițelor RCA pentru tineri:

ELIT

“Autoritățile statului sunt obligate să rezolve de urgență această situație explozivă.

Noi, tinerii din această țară, care ne aflăm la început de drum în carieră și pe cale să  ne  întemeiem o familie suntem împovărați prin această taxă obligatorie crescută pe baza unor criterii abuzive și arbitrare.

Situația a scăpat de sub control și ne găsim în fața unei situații alarmante.

Polița RCA pentru tineri a atins valori greu de suportat de către această categorie.

RCA  a devenit o taxă pe tinerețe!

Tinerii plătesc poliţa RCA de aproape 5 ori mai mult decât persoanele mature din România, faţă de nemţi de 3 ori mai mult, iar faţă de britanici de aproape  2 ori mai mult!

Cerem autorităților statului să nu-i pedepsească pe tineri pentru vârsta lor prin impunerea unei asigurări obligatorii de răspundere civilă auto  la valori exorbitante.

Criteriile care stau la baza calculului RCA trebuie sa fie uniforme, nediscrimnatorii și echitabile pentru toate categoriile de populație.

În România nu este luată în considerare vechimea în trafic; vârsta este elementul de bază care determină diferenţa între un şofer experimentat şi unul începător.

Solicităm autorităților statului, în frunte cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, să  elaboreze o legislatie clară de aplicare a normelor asigurărilor auto, astfel încât tinerii să beneficiază de un tratament corect și egal în raport cu celelalte categorii de populație în stabilirea valorii polițelor de asigurare obligatorie auto, având ca și criteriu de bază istoricul de daune auto și nu vârsta.  

Semnează alături de noi și susține petiția prin care cerem autorităților statului să revizuiască modalitatea de calcul a polițelor RCA pentru tineri!”

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Sorin Bumb: Programul IMM Invest a fot îmbunătățit pentru a include mai mulți beneficiari

Guvernul PNL a luat măsuri deosebit de importante pentru relansarea economică a României și pentru siguranța financiară și sanitară a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

Alex 6 februarie 2015 at 19:47

Vazand zilnic masinile de scoala incurcand circulatia in oras mi se pare chiar mic RCA-ul.

Nurca 9 februarie 2015 at 8:46

si asa se ocupa de activitati ecologiste tineretul pnl- nurca e un animal frumos-sau fac doar exercitii de dictie? spune NURCA, spune ratza, etc.

Comentariile sunt oprite