Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tinerii ar putea obţine mai devreme permisul de conducere. Proiectul se află în dezbatere publică

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică un proiect pentru modificarea Regulamentului de aplicare a legii care reglementează circulaţia pe drumurile publice. Astfel, tinerii ar putea obţine permisul de conducere ceva mai repede decât până acum.

Conform proiectului pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului 1391/2006, supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), persoanele care doresc să obţină permisul de conducere se vor putea înscrie la şcolile de şoferi cu trei luni înainte de împlinirea vârstei de 18 ani.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!
O altă noutate constă în aceea că, elevii şcolilor cu profil tehnic auto, care doresc obţinerea permiselor din categoriile B şi BE vor putea începe şcolile de şoferi începând cu vârsta de 17 ani, în aşa fel încât, la terminarea studiilor, să se poată angaja imediat. Totodată, elevii acestor şcoli care urmăresc să obţină permise de conducere din categoriile C şi CE pot începe şcoala de şoferi la vârsta de 17 ani, iar de la vârsta de 18 se pot prezenta la examen. Până acum permisele în acest caz puteau fi obţinute numai începând cu vârsta de 21 de ani. După ce promovează examenul, dacă prezintă un certificat de calificare profesională eliberat de Autoritatea Rutieră Română (ARR), ei primesc permisele din categoriile C şi CE, însă, până la vârsta de 21 de ani nu pot conduce vehiculele care aparţin acestor categorii decât pe teritoriul României.
O normă tranzitorie din cadrul proiectului îi vizează pe cei care doresc să obţină permisul de conducere la categoria AM. Astfel, cei care fac dovada faptului că au absolvit un curs de legislaţie rutieră în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule, anterior datei de 19 ianuarie 2013, se pot prezenta direct la examen, fără să fie obligaţi să urmeze cursurile unei şcoli de şoferi.

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea