Rămâi conectat

Curier Județean

Teren gratuit pentru casă de la primării, pentru tinerii până in 35 de ani care nu dețin deja un teren sau o locuință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit Legii nr. 15/2003, publicată în Monitorul Oficial al României şi intrată în vigoare încă din 22 decembrie 2013, tinerii cu varsta cuprinsă între 18 si 35 de ani care nu dețin proprietăți pot solicita primăriilor un teren pentru construirea unei locuințe proprietate personală.

tineri - loc de muncaSuprafața de teren ce poate fi astfel acordată este între 250 mp și 1.000 mp. Atribuirea terenului se face in folosinta gratuita pe durata existentei locuintei proprietate personala, in limita suprafetelor disponibile, prin hotarare a consiliului local al comunei, orasului sau municipiului in care este situat terenul.

De pe urma acestei legi au beneficiat deja mai mulți tineri din județul Alba, însă numărul solicitărilor este relativ redus, unul dintre motive fiind lipsa informațiilor cu privire la oportunitățile pe care le oferă această Legea nr. 15/2003

De prevederile legii beneficiază, o singura data, tinerii care indeplinesc urmatoarele conditii:

a) au implinit varsta de 18 ani la data depunerii cererii;

b) nu au avut sau nu detin in proprietate o locuinta sau un teren destinat construirii unei locuinte proprietate personala, atat in localitatea in care se solicita atribuirea in folosinta a unui teren, cat si in alte localitati;

c) parintii acestora nu detin sau nu au detinut in ultimii 10 ani in proprietate un teren in suprafata mai mare de 500 m2 in mediul urban sau de 5.000 m2 in mediul rural, indiferent de localitatea in care este situat terenul.

Potrivit Art. 3. Din Lege:

(1) Cererea pentru atribuirea terenului se depune la consiliul local al unitatii administrativ-teritoriale in care solicitantul are domiciliul.

(2) Cererea va cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia, la care se va anexa o copie de pe certificatul de nastere, o copie de pe cartea de identitate, o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care va mentiona ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta sau un teren destinat construirii unei locuinte, precum si o declaratie a parintilor solicitantului, pe propria raspundere, ca nu detin sau nu au detinut in proprietate un teren in suprafata mai mare de 500 m2 in mediul urban si 5.000 m2 in mediul rural, indiferent de localitatea in care este situat terenul.

Art. 4.

Consiliul local caruia i-a fost adresata cererea de atribuire a terenului pentru construirea unei locuinte proprietate personala se va pronunta asupra acesteia, prin hotarare, in conditiile prevazute de lege.

Art. 5.

(1) Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinte proprietate personala este obligat sa inceapa constructia locuintei (BT)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști În timp ce se afla în interiorul unei bănci, un bărbat din Gârbova de 48 de ani, a găsit un card de pe care a scos 1.500 de lei. Este cercetat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea