Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Teodor Atanasiu: Nu răspunde nimeni pentru tot ce se întâmplă în sănătate?

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nu răspunde nimeni pentru evaziunea fiscală ajunsă la cele mai înalte cote?

   Când premierul Boc a fost întrebat, zilele trecute, de către ziarişti, dacă s-a luat hotărârea demiterii domnului Duţă, preşedinte al CNAS şi al domnului Blejnar, preşedinte al ANAF, domnul Boc, în calitate de preşedinte al PD a răspuns senin: „Evaluările secretarilor de stat şi şefilor de agenţii aparţine prim-ministrului. Acest drept ramâne în continuare şi legal şi politic şi instituţional. Evaluarea aparţine prim-ministrului, aşa era şi când eram eu premier, ultimul cuvânt în evaluarea celor pe care îi are în subordine aparţine prim-ministrului”!

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

        Dar cine i-a numit în funcţii pe aceştia, domnule preşedinte al PD, Emil Boc, cumva domnul Ungureanu, pe vremea când era director al SIE?! Dacă o ţară întreagă vă arată, cu subiect şi predicat, cât de incompetenţi şi corupţi sunt cei doi preşedinţi, mai sus menţionaţi, nu partidul dumneavoastră este cel care ar trebui să le retragă sprijinul politic, iar premierul în funcţie, luând act de sancţiunile politice, să facă demersurile ulterioare?!

        Nu au fost dumnealor numiţi, eminamente politic şi susţinuţi, cu toată energia, de către unii dintre cei mai influenţi oameni din partidul dumneavoastră, domnii Falcă şi Videanu?! Premierul Ungureanu nu a demis nici măcar prefecţii din judeţele Vrancea şi Buzău, adică pe aceia care au comis greşeli incalificabile, în acele zile cumplite, de coşmar pentru români, cu zăpezi cât casa, în care oamenii zăceau cu miile sub nămeţi, fără ca prefecţii respectivi să fi intervenit imediat şi fără să fi luat cele mai pertinente şi urgente măsuri posibile?! Vorbiţi, domnule Boc, despre atributul premierului Ungureanu, cel care ne spune acum, candid, că habar nu are despre ce este vorba, în legătură cu faptele sancţionabile ale celor doi preşedinţi în cauză: „Îmi vorbiţi despre un lucru despre care eu nu am ştiri, în ceea ce priveşte compoziţia Guvernului ultimul cuvânt îl am eu. N-am să comentez o chestiune care îmi este străină”, le-a răspuns nepăsător premierul Ungureanu aflat la Iaşi, săptămâna trecută la întrebări legate de acest subiect jurnaliştilor!

        Adică, dumnealui n-are de-a face cu faptul că bolnavii de cancer nu mai au, de luni bune, nici măcar morfină, darămite citostaticele necesare ca aerul, pentru a mai putea supravieţui, iar domnul Duţă se absolvă singur, aruncând, fără nicio jenă, vina pentru această uluitoare problemă, în curtea medicilor oncologi şi a directorilor de spitale, neasumându-şi, sub nicio formă, blocajele impardonabile din sistemul de sănătate şi nici dispariţia în neant, a sutelor de mii de euro din sistem, fără ca funcţionarea acestuia să fi fost măcar ţinută pe linia de plutire! Sau, mă întreb, dacă domnul Ungureanu a şi uitat deja, de săptămâna trecută şi până acum, că României i-a fost din nou refuzată intrarea în Schengen, din cauza corupţiei şi a evaziunii fiscale incomensurabile?! Oare nu-şi mai aminteşte nimic dumnealui despre faptul că, printre primele lucruri pe care şi le dorea, imediat rezolvate, atunci când s-a instalat la Palatul Victoria, era şi reducerea semnificativă, în regim de urgenţă, a evaziunii fiscale?! Cu alte cuvinte, accelerarea la foc automat, a ceea ce domnul Blejnar nu a fost niciodată în stare să realizeze până în prezent pentru ca României să i se dea undă verde pentru Schengen?!

Demiteţi-i imediat pe domnii Blejnar şi Duţă, domnule Ungureanu, dacă domnul Boc vă pasează răspunderea, spunându-vă că sunteţi singurul în măsură să luaţi această decizie! Asumaţi-vă funcţia, dacă vreţi să fiţi premier, domnule Ungureanu şi nu aşteptaţi indicaţiile domnului Băsescu!

Deputat PNL Alba,

 Teodor Atanasiu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea