Rămâi conectat

Politică Administrație

Teodor Atanasiu ”în cărți” pentru Ministerul Economiei după demisia lui Varujan Vosganian

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Varujan Vosganian a demisionat luni din funcţia de ministru al Economiei, după o şedinţă a liderilor PNL la care au participat şi premierul Victor Ponta şi liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. Preşedintele PNL, Crin Antonescu a anunţat că interimatul la Ministerul Economiei va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu. Surse din interiorul PNL dau ca aproape sigură numirea lui Teodor Atanasiu, președintele PNL Alba, pe funcția lăsată liberă de Vosganian.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, la finalul şedinţei conducerii PNL, că decizia demisiei lui Varujan Vosganian din funcţia de ministru al Economiei este motivată de încercarea de a nu oferi prilej pentru atacuri la adresa Guvernului, în urma consultării liderilor USL.

Vosganian a considerat, consultându-se şi cu Victor Ponta şi cu mine, în calitatea noastră de lideri ai USL, că rămânerea sa în Guvern – deşi nu are niciun fel de vină şi nu se află sub niciun fel de suspiciune – ar fi dat posibilitatea unor atacuri asupra Guvernului. Cunoaştem foarte bine în ce ţară trăim, cunoaştem foarte bine cu ce propagandă absurdă ne batem şi nu a vrut nici domnia sa, nu vrem nici noi, să-i facem mai dificilă decât este sarcina acestui Guvern şi a prim-ministrului. Aşa încât, oferindu-şi demisia, ea a fost acceptată şi mergem mai departe„, a declarat preşedintele PNL.

El a menţionat că Senatul a fost „pus în faţa unei situaţii grele”, respectiv aceea de a decide începerea urmăririi penale.

Din ceea ce am avut noi de judecat, aşa cum s-a văzut şi din dezbaterea în plen, niciun element nu ne putea face să ne luăm răspunderea, pe cei 125 de senatori, 26 au fost doar pentru, 125… şi vă reamintesc că liberali sunt doar 50, să ne luăm răspunderea de a trimite un om în judecată fără niciun motiv real, pe baza unor hotărâri de Guvern şi a unor decizii de Parlament. Totuşi, aceasta fiind decizia, s-ar fi dezlănţuit un atac care asupra unui ministru în funcţie ar fi spus că nu pot acţiona judecătorii, procurorii, şi nu am vrut să dăm o nouă ţintă pentru sau împotriva acestui Guvern„, a susţinut Antonescu.

Antonescu a menţionat că propunerea de titular pentru Ministerul Economiei va fi făcută probabil în termen de o săptămână.

Probabil lunea viitoare vom avea BPN şi vom lua o decizie„, a spus liderul PNL.

El a precizat că, până atunci, interimatul va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu, convenindu-se în acest sens şi cu premierul Victor Ponta.

Procurorul general al Parchetului ICCJ a solicitat, în 2 septembrie, Senatului şi, respectiv, şefului statului declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian şi, respectiv, Adriean Videanu, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Solicitările au fost trimise Senatului şi şefului statului de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în urma cererii primite de la şeful DIICOT.

Dosarul în care DIICOT a cerut aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Videanu şi Vosganian este desprins din cel în care, în decembrie 2011, procurorii au început urmărirea penală în cazul a 40 de persoane cu funcţii de conducere din Romgaz, Ministerul Economiei şi Agenţia Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale.

Sursa: Mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea