Rămâi conectat

Ştirea zilei

Teodor Atanasiu audiat ca martor la DNA București într-un dosar privind fosta Societate de închidere a minelor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La ieșirea din sediul DNA președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu a declarat că a fost chemat în calitate de martor într-un doar în care fosta Societate de închidere a minelor trebuie să devină acționar la Complexele Energetice Turceni și Rovinari.

„Am fost chemat în calitate de martor într-un doar în care fosta Societate de închidere de mine trebuia să devină acționară la Complexele Energetice Turceni și Rovinari. Era o lege prin 2005 care prevedea că această societate trebuia să devină acționar la Turceni și Rovinari. Societatea nu a apucat să devină acționar până în 2007 la Turceni și Rovinari, între timp intrând in insolvență. Lichidatorul a cerut Complexelor Energetice sumele de bani datorate”, a spus Atanasiu.

Potrivit acestuia, Complexele Energetice i-au plătit sumele respective Societății de închidere a minelor.

„Acum am înțeles că este un dosar de cercetare, de ce nu s-au făcut demersurile să devină acționar, de ce s-au plătit sumele respective. Eu le-am spus ceea ce am fost întrebat, cum se luau deciziile, care era mecanismul de acordare a mandatelor celor din AGA și din Consiliul de Administrație și care erau procedurile. Din punctul meu de vedere este încă un caz foarte elocvent despre cum statul se complică să-și mute banii dintr-un buzunar în altul. Adică o societate cu capital sută la sută de stat, cea de închidere de mine, să devină acționar la o societate la care statul era acționar”, a afirmat vicepreședintele PNL.

Teodor Atanasiu este din 2012 senator, reprezentând cel mai mare colegiu din judeţul Alba, care cuprinde zonele Alba Iulia, Cugir – Zlatna şi Munţii Apuseni. Atanasiu a fost anterior deputat, iar în perioada 2004 – 2008, membru în Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, fiind ministru al Apărării şi ulterior preşedinte al AVAS, din 2006 până în 2008.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea