Rămâi conectat

Curier Județean

Teatrul de Păpuși „Prichindel”: PROGRAMUL de Ziua Teatrului de Animație. Spectacole pentru toate vârstele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Teatrul de Păpuși „Prichindel” celebrează, ca în fiecare an, Ziua Teatrului de Animație, prin cele două zile de sărbătoare: Ziua Mondială a Teatrului pentru Copii și Tineret, care se serbează pe data de 20 martie și Ziua Mondială a Marionetiștilor pe data de 21 martie.

Teatrul de animație se adresează tuturor vârstelor, fapt care ne-a determinat să vă prezentăm un program pentru cele două zile, de care să se bucure copii, adolescenți, părinți și bunici.

Programul nostru va fi transmis online, pe paginile noastre de Facebook, și cuprinde spectacole de teatru, scenete și momente de animație, după cum urmează:

  • 20 martie, orele 11:00 – „Pasărea măiastră”, regia Gabriel Apostol – spectacol pentru copii
  • 21 martie, orele 11:00 – „Povești în parc”, regia Decebal Marin – spectacol pentru copii

orele 17:00 – „Five o’clock”, adaptare după I.L. Caragiale – scenetă pentru părinți și bunici

orele 19:00 – momente de animație realizate de Tudor Popa – pentru tineri și adolescenți

„La mulți ani! marionetiștilor din lumea întreagă și celor care iubesc teatrul dedicat copiilor și tinerilor. Momentele grele care ne țin departe de public de un an de zile ne-au făcut mai uniți, au creat rezistență și au dezvoltat mai multă creativitate pentru a putea depăși această criză datorată pandemiei.

Munca actorului cu păpușa, partenerul de nădejde în această perioadă, feedback-ul pozitiv al spectatorilor care au putut să vizioneze totul online și speranța că ne vom întălni în curând cu aceștia în sala de spectacol, ne-au ajutat să nu ne pierdem echilibrul. Mesajul meu este să ne fiți alături, să ne sprijiniți și să iubiți teatrul de păpuși.”, Ioana Bogățan, managerul Teatrului de Păpuși „Prichindel”.

Suntem în asentimentul președintelui UNIMA (Uniunea Internațională a Marionetiștilor), Dadi Pudumjee, care, în mesajul pentru Ziua Mondială a Marionetiștilor, dedică această zi păcii și ne invită pe toți la solidaritate, la fraternitate, deoarece doar împreună putem depăși această criză, care ne afectează pe toți.

De asemenea, președinta ASSITEJ (Asociația Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret), Yvette Hardie, transmite că „Un lucru este cert, anume că teatrul este mai necesar ca oricând. În teatru ne reconectăm, lăsând loc vindecării. Reimaginăm, realiniem și rezistăm. Și artistul din fiecare din noi face ca toate acestea să fie posibile.”

Vă așteptăm, așadar, alături de noi, să celebrăm împreună aceste zile ale teatrului de animație. Și pentru că tot pe 21 martie este serbată și Ziua Mondială a Poeziei, spunem un La mulți ani! tuturor celor care iubesc, citesc și scriu poezie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată în Sebeș, în aproprierea unui atelier: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-masa, în jurul orei 17.00, în Sebeș. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE VIDEO INCENDIU de vegetație uscată la Livezile: Intervin pompierii cu o autospecială Secția de pompieri Sebeș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea