Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Țeapă cu premii prin telefon: Un bărbat din Ocna Mureș și o femeie din Baia de Arieș păgubiți de câte 8.000 de lei

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două persoane din judeţul Alba au căzut victime unor infractori de înşelăciuni comise prin metoda premiului oferit de o companie de telefonie. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor şi le recomandă cetăţenilor să fie precauţi şi să nu dea curs cererilor unor asemenea escroci.

În data de 23 ianuarie 2014, Poliţia oraşului Ocna Mureş a fost sesizată de un cetăţean în vârstă de 67 de ani, cu privire la faptul că în ziua precedentă a fost contactat pe telefonul fix, de către o persoană care s-a recomandat ca fiind reprezentatul societăţii de telefonie şi care l-a anunţat că este câștigătorul unui premiu aniversar în valoare de  9.000 de euro, condiţionând intrarea în posesia premiului de depunerea într-un cont a sumei de 8.200 de lei.

Bărbatul a depus suma de bani în contul indicat iar ulterior şi-a dat seama că a fost înşelat şi a anunţat poliţia.

În acelaşi mod a fost înşelată, în data de 21 ianuarie 2014, o femeie în vârstă de 61 de ani, din Baia de Arieş, care a fost păgubită de suma de 8.000 de lei.

”În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

*Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune polițiștii recomandă:

– Fiți sceptici atunci când sunteți anunţaţi din senin, prin telefon, că ați câştigat bunuri şi sume importante de bani.

– Manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când vă cere să plătiţi diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa – zisului premiu.

– Adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau verificaţi amănunţit datele la firmele unde se presupune ca sunteţi câştigător înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea