Țeapă cu premii prin telefon: Un bărbat din Ocna Mureș și o femeie din Baia de Arieș păgubiți de câte 8.000 de lei

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Două persoane din judeţul Alba au căzut victime unor infractori de înşelăciuni comise prin metoda premiului oferit de o companie de telefonie. Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor şi le recomandă cetăţenilor să fie precauţi şi să nu dea curs cererilor unor asemenea escroci.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În data de 23 ianuarie 2014, Poliţia oraşului Ocna Mureş a fost sesizată de un cetăţean în vârstă de 67 de ani, cu privire la faptul că în ziua precedentă a fost contactat pe telefonul fix, de către o persoană care s-a recomandat ca fiind reprezentatul societăţii de telefonie şi care l-a anunţat că este câștigătorul unui premiu aniversar în valoare de  9.000 de euro, condiţionând intrarea în posesia premiului de depunerea într-un cont a sumei de 8.200 de lei.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Bărbatul a depus suma de bani în contul indicat iar ulterior şi-a dat seama că a fost înşelat şi a anunţat poliţia.

În acelaşi mod a fost înşelată, în data de 21 ianuarie 2014, o femeie în vârstă de 61 de ani, din Baia de Arieş, care a fost păgubită de suma de 8.000 de lei.

”În ambele cazuri, poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

*Pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de înşelăciune polițiștii recomandă:

– Fiți sceptici atunci când sunteți anunţaţi din senin, prin telefon, că ați câştigat bunuri şi sume importante de bani.

– Manifestaţi prudenţă atunci când un străin vă cere să-i daţi telefonic date cu caracter personal (nume, adresă, număr de cont) şi cu atât mai mult când vă cere să plătiţi diverse favoruri pentru a intra în posesia aşa – zisului premiu.

– Adresaţi-vă de urgenţă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau verificaţi amănunţit datele la firmele unde se presupune ca sunteţi câştigător înainte de a spori contul escrocilor cu sume importante de bani.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro