Rămâi conectat

Politică Administrație

TARIFELE de PARCARE propuse de primăria Alba Iulia sunt colosale, mai mari decât cele din reședințele județelor vecine

Publicat

în

TARIFELE de PARCARE propuse de primăria Alba Iulia sunt colosale! Alba Iulia devine o capcană costisitoare nu numai pentru turiștii care se încumetă să viziteze orașul, ci și pentru cei care trăiesc aici • Albaiulienii, „amendați” de primărie pentru că trăiesc în acest oraș!

Potrivit consilierului local al municipiului Alba Iulia, Mircea Trifu, Alba Iulia devine o capcană costisitoare nu numai pentru turiștii care se încumetă să viziteze orașul, ci și pentru cei care trăiesc aici.

„Tarifele de parcare se pare că vor fi unele colosale, cel puțin așa sunt cele propuse spre consultare publică de primărie, mai mari decât cele din reședințele județelor vecine – Sibiu, Cluj și altele. Mă întreb dacă mai există o limită în toată această poveste, în care se confundă Primăria Alba Iulia cu o reședință prezidențială, ce are costuri exagerate pentru delegațiile interne și externe – peste 1,5 milioane de euro investite în ultimii 10 ani în aceste excursii. Este de notorietate faptul că salariile primarului, ale viceprimarilor și indemnizațiile consilierilor sunt cele mai mari din România, ceea ce este o batjocură față de albaiulieni. Oare nu pentru a susține aceste salarii și, mai nou, și pensiile speciale s-a luat măsura taxării parcărilor publice?

Electrica Furnizare Discount

În privința pensiilor speciale, e evident că primarul municipiului Alba Iulia are cea mai mare pensie specială din țară – 3.200 de lei, mai mare decât cea a primarului general al capitalei – care are aproape 2.700 de lei”, a spus Mircea Trifu.

El a adăugat că cel mai important lucru pe care ar trebui să-l știe albaiulienii, în afară de toate minciunile spuse de administrația locală și de partidul aflat la putere, este acela că în bugetul local aprobat la începutul anului nu este prevăzut nici măcar un leu pentru investiții în rețele de alimentare cu apă, canalizare și electricitate.

„Propaganda se laudă că o să facă multe primăria, dar nu s-a prevăzut niciun leu cu această destinație în buget. Primăria se bazează pe banii de la Guvern și de la Ministerul Dezvoltării și nu mai investește niciun leu în infrastructură. Dimpotrivă, vine cu «amenzi» aplicate cetățenilor pentru că s-au născut și trăiesc în Alba Iulia, tarifele parcărilor fiind exagerate.

De când sunt consilier local fac toate demersurile legale – petiții, solicitări către aparatul de specialitate al primăriei, pentru a fi sprijinit în redactarea unui proiect de hotărâre: demolarea acelor «cavouri» din Piața Iuliu Maniu, pentru a mări numărul locurilor de parcare. Mi s-a îngrădit dreptul de a propune un proiect necesar, care ar face parte dintr-un proiect viitor de amenajare a unei parcări subterane sau supraterane în zonă. S-au invocat tot felul de tertipuri și nu am reușit să depun acel proiect”, a explicat Trifu.

În opinia sa, e normal ca și la noi, la fel ca peste tot în lume, să fie parcări publice taxate, iar o parte din bugetul local să reprezinte plata parcărilor, dar nu poți să nu ai în vederea realitatea din municipiul nostru.

„Avem cel mai mare preț al apei din țară, cel mai mare preț al canalizării – și la cea mai mică ploaie se inundă orașul, și cel mai primitiv sistem din Europa, acela de a transporta apele menajere și pluviale împreună. Administrația locală uită de toate acestea și pune cel mai mare preț la parcările publice, comparativ cu cel din orașele din jur, nu e normal așa ceva! E o batjocură la adresa cetățenilor municipiului Alba Iulia! Timp de 20 de ani s-a construit haotic în zona pieței din Cetate, zona stadionului, s-au dat autorizații de construire fără logică, s-a creat o criză a locurilor de parcare și acum se acționează mișelește – se aplică amenzi pentru cei care nu parchează unde trebuie. În 20 de ani, la Alba Iulia nu s-a construit niciun edificiu public!”, a spus Mircea Trifu.

Publicitate

Politică Administrație

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm ALBA, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Publicat

în

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm Alba, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Premierul Florin Cîţu a prezentat sâmbătă, la Tulcea, unele dintre obiectivele sale pentru viitoarele alegeri locale, enumerând mari localităţi unde PNL a pierdut alegerile trecute sau sectoare ale Capitalei, dar şi Primăria Generală, unde a fost susţinut Nicuşor Dan.

Florin Cîţu a declarat că nimeni nu a dat mai mulţi bani de la buget decât PSD-ul şi nu a cheltuit mai mulţi bani „degeaba”, premierul încurajând liberalii să facă performanţă.

„Oamenii au înţeles un aspect: acolo unde un primar are performanţă, mai primeşte un mandat, acolo unde vine cu pomeni, cu ajutoare sociale, cu tot felul de programe susţinute prin tot felul de ministere, cu tot felul de subvenţii, aţi văzut că nu merge mai departe. Primarii liberali care au făcut performanţă, peste tot în ţară şi-au reconfirmat mandatele şi au fost aleşi de oameni. Asta înseamnă liberalism, asta vrem noi să facem: vrem să facem România liberală”, a afirmat Florin Cîţu sâmbătă, în discursul ţinut la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea.

Electrica Furnizare Discount

Premierul, candidat la şefia PNL, a arătat care sunt obiectivele sale pentru următoarele alegeri locale, pronunţând numele unor mari localităţi unde PNL nu a câştigat alegerile, dar şi pe cele ale sectoarelor Capitalei şi Primăria generală a Bucureştiului, unde PNL a susţinut un candidat din afara partidului.

„Contează foarte mult să înţelegem că 25 septembrie nu este un final, este, de fapt, un început. Un început pentru Partidul Naţional Liberal care trece într-o nouă etapă, o etapă unde trebuie să devenim cel mai mare partid politic din România. Doar aşa putem să implementăm liberalismul. Şi în acelaşi timp trebuie să ne recâştigăm electoratul nostru tradiţional, electoratul care crede în proprietatea privată care este sfântă şi în antreprenor care este un erou, acel electorat pe care l-am pierdut pe drum. Şi pentru asta va trebui să ne întoarcem să recâştigăm municipiile, oraşele.

Vreau că câştigăm Craiova, vreau să câştigăm din nou Braşov, vreau să recâştigăm Timişoara, Alba, vreau să luă sectoarele 3,4, 5, dar şi sectorul 1 şi 2. Vreau să luăm Primăria Generală (a Capitalei – n.r.). Vreau să luăm, pentru că am arătat românilor că doar prin liberalism putem să dezvoltăm România şi este normal ca toţi românii să beneficieze de pe urmele liberalismului”, a mai afirmat Florin Cîţu.

sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Publicat

în

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Milioanele de români din diaspora nu mai trebuie să prezinte copii xerox după documente atunci când au nevoie de servicii consulare. Un comunicat al Ministerului de Externe anunță că măsura este deja în vigoare din 20 iulie.

Astfel, românii care merg la un consulat și depun o cerere nu trebuie să mai anexeze și copii ale documentelor originale solicitate, așa cum era până acum. Acestea vor fi făcute pe loc de personalul consular, așa că solicitanții de servicii consulare vor prezenta, la momentul depunerii cererii la ghișeu, doar documentele în original.

Citește și: Ce trebuie să știe românii care se întorc din concediile din străinătate?

Ministerul de Externe spune că este o măsură menite să reducă din birocrație și să reducă arhiva consulară în format clasic, documentele urmând să fie păstrate pe suport electronic, cu respectarea normelor legale în domeniu.

Electrica Furnizare Discount

Românii din străinătate sunt încurajați să nu mergă fizic la ghișeu, ci să-și încarce cererile și documentele în format electronic, prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Citește mai mult

Politică Administrație

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Publicat

în

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Avocatul a precizat că plângerea penală îl vizează şi pe premierul Florin Cîţu, pentru instigare la abuz în serviciu, deoarece acesta este singurul care a profitat de pe urma acelui document. „Prin raportare la documentul care a devenit viral, rezultă destul de clar că singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul României, domnul Florin Cîţu”, a indicat el.

”În măsura în care ancheta penală va dovedi că angajarea în sine a avut ca scop tocmai folosirea resurselor Guvernului pentru a-şi asigura o persoană care să-i facă campanie politică, vorbim de un abuz în serviciu şi pentru premier”, a mai declarat Toni Decean.

Pe de altă parte, avocatul a explicat că există asemănări, dar şi diferenţe între acest caz şi cel al fostului preşedinte al PSD Liviu Dragnea, condamnat pentru angajarea a două consiliere de la DGASPC Teleorman la sediul partidului.

„Există nişte diferenţe substanţiale, care ar consta în faptul că, din ceea ce ştiu eu, în cazul Dragnea cele două angajate nu au prestat deloc muncă la Direcţia Copilului, unde erau angajate, au semnat în fals pontaje şi alte documentele şi de fapt s-au aflat la sediul PSD. În cazul de faţă, doamna consilier de stat era la sediul Guvernului şi ea a lucrat efectiv acolo. O asemănare ar fi că, în ambele cazuri, vorbim de un angajat al statului, un funcţionar public, care se implică într-o luptă politică”, a spus avocatul.

La rândul său, un reprezentant al Comunităţii Declic a declarat că este trist faptul că procurorii nu s-au sesizat în acest caz şi trebuie ca acest lucru să îl facă cetăţenii.

„Ne-am fi aşteptat ca procurorii DNA să se sesizeze. Când am văzut că nu o fac, atunci ne-am consultat cu avocaţii noştri şi am decis să mergem mai departe. Mi se pare trist că, într-o ţară în care atât de mulţi am luptat pentru o justiţie independentă, încă trebuie să facem noi, cetăţenii, astfel de sesizări, mai ales când este vorba de înalţi demnitari ai statului”, a declarat reprezentantul Declic.

Mioara Costin a fost eliberată săptămâna trecută, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Plecarea acesteia vine după ce în presă a apărut un „document” cu antetul Guvernului, unde apare şi semnătura Mioarei Costin, şi care s-ar referi la strategia premierului în campania pentru alegerile interne din PNL.

Chestionat pe această temă, într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîţu a explicat: „Eu, din funcţia de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat în niciun moment”.

„Despre documente care apar în presă sau hârtii, că nu ştiu dacă sunt documente, fiţuici sau documente editabile care apar în presă, nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Documente oficiale, din punctul meu de vedere, înseamnă documente înregistrate, documente care au trecut printr-o anumită procedură”, a spus atunci Cîţu.

Publicitate
Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare