// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');
Festivalul Roman Apulum - 2019

TARIFELE de PARCARE propuse de primăria Alba Iulia sunt colosale, mai mari decât cele din reședințele județelor vecine

TARIFELE de PARCARE propuse de primăria Alba Iulia sunt colosale! Alba Iulia devine o capcană costisitoare nu numai pentru turiștii care se încumetă să viziteze orașul, ci și pentru cei care trăiesc aici • Albaiulienii, „amendați” de primărie pentru că trăiesc în acest oraș!

Potrivit consilierului local al municipiului Alba Iulia, Mircea Trifu, Alba Iulia devine o capcană costisitoare nu numai pentru turiștii care se încumetă să viziteze orașul, ci și pentru cei care trăiesc aici.

„Tarifele de parcare se pare că vor fi unele colosale, cel puțin așa sunt cele propuse spre consultare publică de primărie, mai mari decât cele din reședințele județelor vecine – Sibiu, Cluj și altele. Mă întreb dacă mai există o limită în toată această poveste, în care se confundă Primăria Alba Iulia cu o reședință prezidențială, ce are costuri exagerate pentru delegațiile interne și externe – peste 1,5 milioane de euro investite în ultimii 10 ani în aceste excursii. Este de notorietate faptul că salariile primarului, ale viceprimarilor și indemnizațiile consilierilor sunt cele mai mari din România, ceea ce este o batjocură față de albaiulieni. Oare nu pentru a susține aceste salarii și, mai nou, și pensiile speciale s-a luat măsura taxării parcărilor publice?

În privința pensiilor speciale, e evident că primarul municipiului Alba Iulia are cea mai mare pensie specială din țară – 3.200 de lei, mai mare decât cea a primarului general al capitalei – care are aproape 2.700 de lei”, a spus Mircea Trifu.

El a adăugat că cel mai important lucru pe care ar trebui să-l știe albaiulienii, în afară de toate minciunile spuse de administrația locală și de partidul aflat la putere, este acela că în bugetul local aprobat la începutul anului nu este prevăzut nici măcar un leu pentru investiții în rețele de alimentare cu apă, canalizare și electricitate.

„Propaganda se laudă că o să facă multe primăria, dar nu s-a prevăzut niciun leu cu această destinație în buget. Primăria se bazează pe banii de la Guvern și de la Ministerul Dezvoltării și nu mai investește niciun leu în infrastructură. Dimpotrivă, vine cu «amenzi» aplicate cetățenilor pentru că s-au născut și trăiesc în Alba Iulia, tarifele parcărilor fiind exagerate.

De când sunt consilier local fac toate demersurile legale – petiții, solicitări către aparatul de specialitate al primăriei, pentru a fi sprijinit în redactarea unui proiect de hotărâre: demolarea acelor «cavouri» din Piața Iuliu Maniu, pentru a mări numărul locurilor de parcare. Mi s-a îngrădit dreptul de a propune un proiect necesar, care ar face parte dintr-un proiect viitor de amenajare a unei parcări subterane sau supraterane în zonă. S-au invocat tot felul de tertipuri și nu am reușit să depun acel proiect”, a explicat Trifu.

În opinia sa, e normal ca și la noi, la fel ca peste tot în lume, să fie parcări publice taxate, iar o parte din bugetul local să reprezinte plata parcărilor, dar nu poți să nu ai în vederea realitatea din municipiul nostru.

„Avem cel mai mare preț al apei din țară, cel mai mare preț al canalizării – și la cea mai mică ploaie se inundă orașul, și cel mai primitiv sistem din Europa, acela de a transporta apele menajere și pluviale împreună. Administrația locală uită de toate acestea și pune cel mai mare preț la parcările publice, comparativ cu cel din orașele din jur, nu e normal așa ceva! E o batjocură la adresa cetățenilor municipiului Alba Iulia! Timp de 20 de ani s-a construit haotic în zona pieței din Cetate, zona stadionului, s-au dat autorizații de construire fără logică, s-a creat o criză a locurilor de parcare și acum se acționează mișelește – se aplică amenzi pentru cei care nu parchează unde trebuie. În 20 de ani, la Alba Iulia nu s-a construit niciun edificiu public!”, a spus Mircea Trifu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Răspunsuri la TARIFELE de PARCARE propuse de primăria Alba Iulia sunt colosale, mai mari decât cele din reședințele județelor vecine

 1. manabet 10.07.2018 la 19:09

  Si atunci se mai mira cei din primarie ca am votat PSD la parlamentare. Pentru noi Dle Trifu dvs. veti fi singura varianta la alegeri.

 2. HH 10.07.2018 la 19:36

  Foarte corect acest articol!

 3. toma 11.07.2018 la 11:59

  Dupa ce onor primarele Hava isi croieste un salariu mai mare decat a lui Firea la Bucuresti, dupa ce ca Primaria e tixita cu sute de taietori de frunza la caini, sigur, e nevoie de bani. Multi bani. Si cine sa-i plateasca, daca nu, prostii, plebeea, gura-casca la focurile de artificii, mancatorii de fasole si cei ce se plimba gratuit cu ,,rata,, zi de zi. Orasul ,,smart,, e…defect, dar ce conteaza.

 4. dan 11.07.2018 la 17:14

  este inadmisibil !
  sa ne puna sa platim loc de parcare atata timp cat fizic nu avem unde sa parcam, nu sunt efectiv locuri de parcare pentru toata lumea, mai ales cei care stam la bloc. Doar 30% din locatari au primit de la primarie loc de parcare rezidentiala, restul suntem obligati sa parcam pe locuri bublice. Repet, suntem OBLIGATI, nu ca vrem noi ! Si pentru asta sa mai si platim taxa de 10 ori mai mare decat cei care au primit loc cu 120 lei pe an !
  Singura solutie este sa ne vindem masinile !

 5. Petrache a lu` Lupu 14.07.2018 la 10:54

  Oare …de ce sa fie tarifele de parcare atat de mari ??? Haaaa…??? Nu au salarii (si “tantieme” ???) destul de mari amploaiatii Primariei ???

 6. Codruț 14.07.2018 la 17:50

  Buna ziua, acest articol nu este relevant deloc. Am sa explic si de ce. Se vorbește de o sumă de 1200 de lei care nu este justificată cu nici un act, cu nici o dovada. Asa pot sa spun si eu ca domnul Trifu fura din banii oamenilor, dar nu am dovezi. Pretul parcurilor este pe zone, zona cea mai scumpă va fi în interiorul cetății, (de la intrarea cu bariera de la hotel Cetate), in reat or sa fie preturi decente. O zi buna si incercati sa va documentati inainte sa scrieti un asa articol.

 7. ion 14.07.2018 la 23:15

  Eu vreau sa fac o propunere Consiliului local,sa ia exemplul altor orase din Europa,in apropierea institutiilor publice,primarie,finante,farmacie,apa,gaz,curent,piata,unde toti avem de mers pentru diverse probleme ,sa fie amenajate locuri de parcare,gratuit pentru o ora,daca depasesti timpul, platesti,asa toti sa avem acces la institutia respectiva.Cetatenilor municipiului sa le fie pusela dispozitie,sa fie cumparate de soferi ,discuri orare,cand cobori din masina ,fixezi ora,cine verifica zona ,vede astfel de cat timp stationezi,asa putem evita aglomeratia din apropierea institutiilor publice.Vrem sa vedem si initiative,din partea autoritatilor,care sa vina in sprijinul cetateanului,nu doar actiuni de jefuire,imaginati-va domnilor consilieri, si domnule primar,ca nu toti locuitorii municipiului au salariile voastre.