Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Târg de Turtă Dulce, în scop caritabil, într-un oraș din Alba: Zeci de voluntari realizează figurine unicat pe care le vor vinde pentru copiii grav bolnavi și nevoiași

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Târg de Turtă Dulce, în scop caritabil, într-un oraș din Alba: Zeci de voluntari realizează figurine unicat pe care le vor vinde pentru copiii grav bolnavi și nevoiași

Voluntarii comunităţii săseşti din Sebeş lucrează de zor, de mai multe zile deja, pentru a pregăti sute de figurine de turtă dulce ce vor fi vândute în cadrul unui târg de Crăciun. Veniturile realizate din vânzare vor fi donate în scopuri caritabile.

Tradiţia evenimentului de la Sebeş datează de 17 ani, când au fost realizate şi vândute şapte căsuţe din turtă dulce.Grupul voluntarilor s-a extins între timp ajungând la zeci de persoane care lucrează timp de mai multe zile în atelierul care se deschide în fiecare an la sfârşitul lunii noiembrie.

Căsuţele și figurinele vor fi ambalate şi aşezate cu grijă în cutii și pungi pentru a fi vândute. Steluţe, Moşi Crăciuni, oameni de zăpadă şi căsuţe de poveste, toate din turtă dulce, au fost decorate de voluntari cu multă migală.

Târgul va avea loc pe data de 9 decembrie, de la ora 10.00, în curtea Bisericii Evanghelice din Sebeş,. Banii vor fi folosiţi în scopuri caritabile, pentru a face sărbătorile mai frumoase pentru cei care au nevoie. Vor fi realizate donaţii către copii bolnavi de cancer, dar şi pachete pentru copii din familii sărace, cu tot ce au nevoie pentru a sărbători Crăciunul.

”La fel ca în fiecare an, ne-am luat cu seriozitate, dar și entuziasm, rolurile de ajutoare ale Moșului. Lucrăm de zor în micul nostru atelier de turtă dulce pentru a pregăti Târgul Caritabil de Crăciun de anul acesta.

La fel ca în fiecare an, banii pe care îi adunăm din urma vânzării de turtă dulce vor fi redirecționați pentru două cauze, o parte vor fi folosiți pentru a cumpăra alimente pentru copii nevoiași, iar restul vor merge la Hospice Sibiu, un centru de îngrijiri paliative pentru copiii ce suferă de boli cronice sau se află în stadii terminale.

Împreună putem face un bine așa că vă așteptăm să ne fiți alături și în acest an! Haideți să aducem un zâmbet pe fețele copiilor!”, au transmis organizatorii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea