Talente lângă fileu în “Mica Romă”! Sebastian Micu şi Sebastian Mărginean, doi voleibalişti de la CSŞ Blaj, în pregătire cu loturile naţionale

“Mica Romă” a devenit capitala voleiului feminin autohton, Volei Alba Blaj câştigând trei titluri naţionale consecutive, însă în municipiul blăjean se munceşte bine şi la nivelul voleiului juvenil masculin. Astfel CSŞ Blaj se mândreşte cu faptul că doi tineri jucători, două speranţe ale sportului lângă fileu, sunt convocaţi în această perioadă la pregătirea centralizată a diverselor loturi naţionale, de la Izvorani. Este vorba despre Sebastian Micu (18 ani) – la lotul naţional pentru cadeţi şi Sebastian Mărginean (15 ani) – la lotul naţional de speranţe.

Reuşită de excepţie şi un vis împlinit pentru Sebastian Micu (foto), care în această perioadă se află în Serbia cu lotul “tricolor” de cadeţi Under 19 la competiţia balcanică. După ce anul trecut a ratat deplasarea cu echipa României din cauza unei accidentări, Sebstian a revenit în prim plan, ajungând să reprezinte CSŞ Blaj în competiţiile internaţionale. Născut în 1999, Sebastian a început voleiul la vârsta de 10 ani, remarcându-se încă de mic şi evoluând pentru CSŞ Blaj la toate categoriile, minivolei, speranţe, cadeţi şi juniori. Joacă centru, are o 1,96 metri înălţime, un sportiv talentat, cu calităţi deosebite, muncitor şi dornic de performanţă, este caracterizarea oferită de antrenorul Silvia Marcu.

*Sebastian Micu – la cadeţi, Sebastian Mărginean – la speranţe

În schimb, Sebastian Mărginean, colegul său de club, este la prima convocare pentru lotul reprezentativ de speranţe, o postură onorantă. Născut în 2002, evoluează pe poziţia de centru şi are o înălţime de 1,97 metri. “Reuşita celor doi sportivi, dar şi rezultatele echipelor în campionatul naţional, arată faptul că voleiul masculin blăjean continuă tradiţia şi, prin multă muncă şi responsabilitate, se ridică la nivelul marilor cluburi din ţară”, a precizat prof. Silvia Marcu (CSŞ Blaj).

 

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...