Rămâi conectat

Curier Județean

Supraviețuitor al accidentului aviatic din Munții Apuseni, Dr. Radu Zamfir, naș de cununie la fiica unuia dintre salvatorii săi

Ziarul Unirea

Publicat

în

radu zamfir medicMedicul Radu Zamfir, care a supraviețuit accidentului aviatic produs în 20 ianuarie 2014, în Munții Apuseni, va reveni în județul Alba pe 12 septembrie 2015, împreună cu soția acestuia, Diana.

Cei doi soți vor fi nașii de cununie ai Nicoletei Trif, fiica lui Gheorghe Trif, unul dintre salvatorii dr. Zamfir, tânăra urmând să-și unească destinele cu Cosmin Oneț.

Ceremonia religioasă se va desfășura la Biserica ”Sfinții Mihail și Gavril” din Horea, iar masa festivă este programată la căminul cultural din aceeași comună.

Dr. FOTO-VIDEO: Supravieţuitorii accidentului aviatic din Apuseni şi salvatorii lor au devenit cetăţeni de onoare ai comunei Horea. Pelerinaj la locul tragedieiRadu Zamfir revine în județul Alba după aproximativ un an, el fiind prezent în luna august 2014 la festivitatea în cadrul căreia i-a fost decernat titlul de ”Cetățean de onoare” al comunei Horea.

Vă reamintim că pe 20 ianuarie 2014, un avion YR-BNP de tip Britten-Norman BN-2A-27 Islander, care transporta o echipă de medici de la București la Oradea pentru o prelevare de organe, a executat o aterizare forţată lângă localitatea Petreasa, la limita dintre judeţele Cluj şi Alba. În urma accidentului, pilotul Adrian Iovan și tânăra Aurelia Ion, studenta la medicină, şi-au pierdut viaţa, iar copilotul şi 4 medici au fost răniţi. Este vorba despre copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal Beiuş, judeţul Bihor. Epava avionului nu a putut fi reperată imediat de către autoritățile implicate în căutarea ei, ceea ce a stârnit un adevărat scandal la nivel național, fiind găsită după circa 5 ore de 3 pădurari: Argentin Todea, Gheorghe Trif şi Gheorghe Giurgiu, care au fost declarați în august 2014 cetățeni de onoare ai comunei Horea, după ce în ianuarie fuseseră distinști și cu ”Crucea Arhiepiscopală” de către ÎPS Irineu, arhiepiscop de Alba Iulia. Autoritățile abilitate au deschis atunci o anchetă pentru stabilirea cauzei tragediei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea