Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Suma fabuloasă pe care trebuie să o plătești dacă vrei să trimiți o scrisoare pe Marte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poșta britanică a ajuns la concluzia că cine vrea să trimită o scrisoare cu tarif normal cuiva care locuiește pe Marte trebuie să plătească 11.602 lire sterline și 25 de pence (16.140 de euro) adică echivalentul a 18.416 timbre.

marteAcest calcul s-a realizat după ce, un băiețel pasionat de astronomie, a întrebat câte timbre sunt necesare pentru trimiterea unei scrisori pe Marte?

Poșta regală britanică a făcut eforturi uriașe, mergând până la a solicita sprijinul NASA, agenția spațială americană.

Cererea, cel puțin neobișnuită, formulată de micul Oliver, de cinci ani, a lăsat mai întâi perplexă Poșta britanică, potrivit unui comunicat transmis AFP.

Apoi s-a luat decizia de a apela la specialiști: serviciile poștale ale Majestății Sale au luat legătura cu Centrul spațial Kennedy (Florida) pentru a stabili costul de trimitere a scrisorii în cadrul unei misiuni de explorare a NASA. Li s-a răspuns că, pentru a calcula costul de trimitere, trebuie să se ia în considerare cei 567 de milioane de kilometri cât măsoară distanța de la Pământ la Marte.

„NASA mi-a explicat că cea mai recentă călătorie a lor pe Marte, pentru transportarea robotului Curiosity, a costat 700 de milioane de dolari”, spune Andrew Smout de la serviciul clienți al Royal Mail. „Luând în considerare greutatea navetei, au apreciat că trimiterea pe Marte a unui obiect de 100 de grame ar costa 18.000 de dolari”, adaugă el.

Pe baza acestor informații, Poșta britanică „a ajuns la concluzia că cine vrea să trimită o scrisoare cu tarif normal cuiva care locuiește pe Marte trebuie să plătească 11.602 lire sterline și 25 de pence (16.140 de euro)”, adică echivalentul a 18.416 timbre.

Odată misterul lămurit, micul Oliver a mulțumit Royal Mail, adăugând totuși că este „foarte scump să trimiți o scrisoare pe Marte”.

Sursa Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea