Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Subiectele Evaluării Naţionale 2014, la matematică, pentru elevii din clasa a II-a

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Evaluare Nationala01Elevii de clasa a II-a au susţinut astăzi, 4 iunie, ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale 2014, la matematică. Evaluările nu vor fi notate în catalog şi vor oferi profesorilor, elevilor şi părinţilor informaţii concludente despre nivelul de pregătire şi despre ceea ce trebuie îmbunătăţit. În judeţul Alba sunt aproximativ 3.000 de elevi care au susţinut această probă.

Reprezentanţii ministerului susţin că evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a urmează modelul testelor internaţionale, ele introducând, de fapt, un sistem de pregătire a elevilor, obişnuindu-i cu examenul de la finalul ciclului gimnazial.

Matematică test 1

Matematica test 2

“Evaluările Naţionale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au rolul de a evalua, pe de o parte nivelul de pregătire al elevilor după câțiva ani de școală, iar, pe de altă parte, de a pregăti elevii cu atmosfera de examen. Nu sunt examene naționale, ci evaluări, iar notele nu vor fi trecute în catalog. Metodele clasice de evaluare nu ne permit o analiză a pregătirii elevilor la nivel național. Modalitatea de evaluare la clasă diferă de la un profesor la altul, ori aceste evaluări naționale transversale au același sistem de redactare a subiectelor, aceleași sistem de măsurare a performanței elevilor. Evaluările, însă, nu vor avea niciun impact, ci doar pregătesc admiterea pentru clasa a IX-a și copiii nu vor fi ierarhizați niciodată în funcție de aceste rezultate”, a declarat Remus Pricopie.

Joi, 5 iunie va avea loc proba la limbă şi comunicare, pentru elevii de clasa a VI-a


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat din Cugir, REȚINUT de polițiști: A încălcat ordinul de protecție, s-a apropiat de fosta concubină și i-a furta poșeta cu acte și bani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bărbat din Cugir, REȚINUT de polițiști: A încălcat ordinul de protecție, s-a apropiat de fosta concubină și i-a furta poșeta cu acte și bani Un bărbat din Cugir a fost REȚINUT de polițiști după ce a încălcat ordinul de protecție, s-a apropiat de fosta concubină și i-a furta poșeta cu acte și bani. La data […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea