Rămâi conectat

Actualitate

Subiecte simulare Bacalaureat 2016 – proba la alegere a profilului și specializării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Subiecte simulare Bacalaureat 2016 – proba la alegere a profilului și specializării (fizică, chimie, biologie sau informatică (profilul real) și geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi sociologie (profil uman).

CHIMIE

Bacalaureat01

Bacalaureat02

Bacalaureat03

LOGICA

subiecte Logica simularesubiecte Logica simulare2

INFORMATICA

subiecte Informatica simularesubiecte Informatica simulare2subiecte Informatica simulare3

Elevii din clasa a XII-a au susținut, joi, ultima probă din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2016.

Simularea examenului de BAC a început luni cu proba la limba și literatura română, a continuat marți, cu proba la limba maternă, doar pentru elevii aparținând minorităților naționale, iar miercuri a avut loc proba obligatorie a profilului – matematică (pentru elevii de la profilul real) și istorie (pentru elevii de la profil uman). Rezultatele vor fi afișate în 18 martie.

„Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitățile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea și obiectivitatea evaluării și notării la nivel național, de doi profesori din unitățile de învățământ liceal în care elevii susțin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă)”, arată MENCȘ.

Potrivit sursei citate, subiectele pentru simularea la nivel național a examenului de bacalaureat, diferențiate în funcție de filieră, profil și specializare, sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe http://subiecte.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut.

„Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune”, mai precizează MENCȘ.

Simulare Bac 2016. Calendar:

7 martie 2016 – Simularea probei scrise de Limba şi literatura română

8 martie 2016 – Simularea probei scrise de Limba şi literatura maternă

9 martie 2016 – Simularea probei obligatorie a profilului (matematică/istorie)

10 martie 2016 – Simularea probei la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

18 martie 2016 – Afişarea rezultatelor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea