Rămâi conectat

Actualitate

Subiecte la simularea Evaluării Naţionale 2014, la limba maternă, maghiară. Ultimele verificări pentru clasa a VIII-a

Dragoş Suciu

Publicat

în

Subiectele la simularea Evaluării Naţionale 2014, limba maternă (maghiară) au fost afişate la sediile  instituţiilor de învăţământ unde s-au desfăşurat testările şi pe site-ul ziarulunirea.ro. La limba maternă, în judeţul Alba s-au înscris 115 elevi, dintre care 98 la maghiară şi 17 la limba germană.

CLICK PENTRU A MĂRI

DSC_0994Cei 98 de elevi din judeţul Alba, care s-au înscris la limba maghiară sunt elevi ai Şcolii Gimnaziale „Bethlen Gabor” Aiud, Şcoala Gimnazială Lopadea Nouă, Şcoala Gimnazială „Sebeş Pal” Rimetea, Liceul Teologic Romano Catolic din Alba Iulia, Şcoala Gimnazială „Toma Cocişiu” Blaj, Şcoala Gimnazială „Simion Lazăr” Lunca Mureşului şi Şcoala Gimnazială Sanmuclauş. În Alba, la limba germană s-au înscris 17 elevi care studiază la Şcoala Gimnazială Petreşti şi la Şcoala nr.2 din Sebeş.

Simulările au fost organizate întocmai ca examenul de la vară: elevii au stat câte unul în bancă, au avut doi supraveghetori în sală, coli speciale de examen pe care şi-au trecut numele şi au fost monitorizaţi

cu ajutorul camerelor de supraveghere care au fost activate pe parcursul celor două ore (9-11) cât au susţinut testarea.

simulare Evaluare Nationala 2014, limba maghiara02 simulare Evaluare Nationala 2014, limba maghiara03Rezultatele obţinute de elevi la simularea evaluării naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Aceste rezultate nu vor fi trecute în catalog.

Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 7 martie. Ministerul Educaţiei arată că simulările au ca scop pe de o parte  familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. La simulare atmosfera a fost la fel ca şi la examen, în sălile de clase fiind montate camere de supraveghere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea