Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

STUDIU: Peste 50% din software-ul instalat pe computerele din România nu este licențiat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 50% din software-ul instalat pe computerele din România nu este licențiat corespunzător, ceea ce crește riscul atacurilor cibernetice, potrivit unui studiu BSA.

În întreaga lume, organizațiile folosesc software-ul pentru a-și îmbunătăți modul în care fac afaceri, pentru a-și spori profiturile, pentru a ajunge pe noi piețe și pentru a obține avantaje competitive.

Însă, în cazul în care software-ul nu este licențiat corespunzător, organizațiile se confruntă cu un risc semnificativ de a cădea victimă unor amenințări de securitate care duc adesea la afectarea activității de business.

”Organizațiile din întreaga lume nu beneficiază de avantajele economice și de securitate pe care le oferă software-ul bine gestionat”, a declarat Victoria Espinel, președinte și CEO al BSA și Software Alliance.

”Companiile ar trebui să aplice programe de management al software-ului (SAM) pentru a evalua și gestiona software-ul din rețelele lor. Acest lucru, la rândul său, ajută organizațiile să reducă riscul de atacuri cibernetice care le pot afecta activitatea și contribuie la creșterea veniturilor”, a adăugat ea.

La nivel mondial, 37% din softuri nu sunt licențiate, ceea ce este alarmant.

Malware-ul asociat software-ului nelicențiat costă companiile din întreaga lume aproape 359 miliarde de dolari pe an. Directorii de tehnologia informației consideră că evitarea atacurilor de tip hacking la adresa datelor și a altor amenințări de securitate cauzate de malware reprezintă principalul motiv pentru a se asigura că software-ul din rețelele lor este pe deplin licențiat.

Creșterea nivelului de respectare a condițiilor de licențiere a software-ului este acum un factor de creștere economică, pe lângă faptul că reprezintă un imperativ de securitate. Atunci când companiile adoptă măsuri pragmatice pentru a-și îmbunătăți gestionarea software-ului, își pot crește profiturile cu până la 11%.

Organizațiile pot adopta astăzi măsuri semnificative pentru a îmbunătăți gestionarea software-ului. Studiile arată că organizațiile pot obține până la 30% economii în costurile anuale cu software-ul prin implementarea unui program solid de gestionare a resurselor software și de optimizare a licențelor pentru programele pentru calculator.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea