STUDIU: Peste 50% din software-ul instalat pe computerele din România nu este licențiat

Peste 50% din software-ul instalat pe computerele din România nu este licențiat corespunzător, ceea ce crește riscul atacurilor cibernetice, potrivit unui studiu BSA.

În întreaga lume, organizațiile folosesc software-ul pentru a-și îmbunătăți modul în care fac afaceri, pentru a-și spori profiturile, pentru a ajunge pe noi piețe și pentru a obține avantaje competitive.

Însă, în cazul în care software-ul nu este licențiat corespunzător, organizațiile se confruntă cu un risc semnificativ de a cădea victimă unor amenințări de securitate care duc adesea la afectarea activității de business.

”Organizațiile din întreaga lume nu beneficiază de avantajele economice și de securitate pe care le oferă software-ul bine gestionat”, a declarat Victoria Espinel, președinte și CEO al BSA și Software Alliance.

”Companiile ar trebui să aplice programe de management al software-ului (SAM) pentru a evalua și gestiona software-ul din rețelele lor. Acest lucru, la rândul său, ajută organizațiile să reducă riscul de atacuri cibernetice care le pot afecta activitatea și contribuie la creșterea veniturilor”, a adăugat ea.

La nivel mondial, 37% din softuri nu sunt licențiate, ceea ce este alarmant.

Malware-ul asociat software-ului nelicențiat costă companiile din întreaga lume aproape 359 miliarde de dolari pe an. Directorii de tehnologia informației consideră că evitarea atacurilor de tip hacking la adresa datelor și a altor amenințări de securitate cauzate de malware reprezintă principalul motiv pentru a se asigura că software-ul din rețelele lor este pe deplin licențiat.

Creșterea nivelului de respectare a condițiilor de licențiere a software-ului este acum un factor de creștere economică, pe lângă faptul că reprezintă un imperativ de securitate. Atunci când companiile adoptă măsuri pragmatice pentru a-și îmbunătăți gestionarea software-ului, își pot crește profiturile cu până la 11%.

Organizațiile pot adopta astăzi măsuri semnificative pentru a îmbunătăți gestionarea software-ului. Studiile arată că organizațiile pot obține până la 30% economii în costurile anuale cu software-ul prin implementarea unui program solid de gestionare a resurselor software și de optimizare a licențelor pentru programele pentru calculator.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...