Rămâi conectat

Actualitate

Strategia națională de vaccinare anti-COVID-19 a fost aprobată. Primul român va fi imunizat pe 27 decembrie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat, joi, 17 decembrie, că strategia națională de vaccinare a fost aprobată. Astfel, primul român se va vaccina pe 27 decembrie.

În ședința de guvern de joi a fost aprobată hotărârea pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România.

„Actul normativ prevede ca, normele privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 să fie stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătății, al Ministrului Afacerilor Interne, al Ministrului Apărării Naționale și al Ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, cu respectarea legislației în vigoare aplicabile domeniilor respective. Conform documentului, centrele de vaccinare împotriva COVID-19, altele decât cele din cadrul unităților sanitare, vor funcționa, în scop profilactic, ca structuri fără personalitate juridică în coordonarea Ministerului Sănătății pentru asigurarea imunizării populației”, a spus Tătaru.

Locația centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 se va stabili prin ordin al ministrului sănătății cu consultarea autorităților administrației publice centrale și locale.

Fondurile necesare organizării și funcționării centrelor de vaccinare se suportă din bugetele instituțiilor și ministerelor implicate, conform activităților în responsabilitate, prevăzute în Strategie.

”Este momentul Europei. Pe 27, 28, 29 decembrie începe vaccinarea în UE” a scris pe Twitter, Ursula von der Leyen.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în weekend: Un val de ploi și ninsori lovește România, duminică. Neobișnuit de cald sâmbătă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în weekend: Un val de ploi și ninsori lovește România, duminică. Neobișnuit de cald sâmbătă

Vreme va fi neobișnuit de caldă sâmbătă, 2 decembrie, cu maxime cuprinse între 18 și 21 de grade Celsius. De duminică însă, vremea se schimbă radical. Meteorologii anunță o răcire accentuată, iar în zilele următoare ploile și ninsorile pun, din nou, stăpânire pe România.

Citește și: Vremea în luna decembrie 2023 până de Crăciun: Temperaturi normale în toată ţara și precipitații consistente

În a doua parte a săptămânii viitoare, frigul se întoarce. Un nou episod de ploi și ninsori lovește România.

Sâmbătă, mai cald decât în mod obișnuit

Sâmbătă, 2 decembrie, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă, exceptând nord-estul ţării, unde va fi apropiatã de normal. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în nordul Moldovei şi 21 de grade în sudul Dobrogei şi în dealurile subcarpatice ale Munteniei, iar cele minime se vor situa între -3 şi 12 grade. Conform ANM, cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi cu totul izolat vor fi ploi slabe sau burniţă.

Citește și: Prognoza meteo pentru Crăciun. Cum va fi vremea, anunţ oficial de la ANM

Spre seară şi noaptea, înnorările vor cuprinde mai ales jumătatea vestică a ţării, unde pe arii relativ extinse va ploua, iar spre dimineaţă în nord-vest şi la altitudini mari la munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare ziua la munte, în vestul şi local în estul ţării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar noaptea în majoritatea zonelor, cu cele mai mari viteze în zona montană înaltă, unde rafalele vor depăşi 80…90 km/h. Pe alocuri se va forma ceaţă.

Precipitațiile cuprind toate regiunile

Duminică, 3 decembrie, vremea se schimbă radical. Se va răci, mai accentuat în jumătatea nord-vestică a teritoriului. Cerul va avea înnorări temporare şi local vor fi precipitaţii, în general slabe, mai ales sub formă de ploaie în regiunile sud-estice, mixte în vest, nord-vest, centru şi în dealurile subcarpatice ale Olteniei şi Munteniei şi predominant ninsori la munte.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul ţării şi pe crestele montane, îndeosebi ale Carpaţilor Orientali, dar local şi în centrul şi estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 0 şi 15 grade, iar cele minime în general între -8 şi 2 grade.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare