Rămâi conectat

Politică Administrație

Strategia de Dezvoltare a Județului Alba pentru perioada 2014-2020, la stadiul de consultări publice

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sedinta CJ AlbaConsiliul Judeţean Alba a demarat suita consultărilor publice obligatorii în vederea finalizării Strategiei de Dezvoltare a judeţului Alba pentru perioada 2014-2020, document ce a trecut în etapa de analiză-diagnostic a stării actuale de dezvoltare economică a judeţului şi de pregătire a redactării viziunii și obiectivelor strategice, de stabilire a direcţiilor de dezvoltare, formulare a politicilor şi programelor de dezvoltare.

„Ieri am avut o întâlnire la Blaj, iar astăzi ne-am întâlnit la Alba Iulia, cu reprezentanți ai administrațiilor locale, mediului de afaceri, Grupurilor de Acțiune Locală și ONG-urilor din aceste zone pentru a analiza ce s-a lucrat până acum la strategie și pentru a vedea toate punctele de vedere. Acest document ne este necesar pentru a stabili direcțiile de dezvoltare ale județului Alba, pentru perioada 2014-2020, fiind și un important instrument de programare pentru utilizarea fondurilor europene.” – a spus Ion Dumitrel, Președinte al Consiliului Județean Alba.

Potrivit unui comunicat remis presei de CJ Alba, „viziunea de dezvoltare a judeţului va reprezenta forma acceptată de comunităţile ce formează judeţul Alba, identitatea şi valorile lor comune, ceea ce acestea consideră relevant, important, credibil şi valoros pentru propria lor dezvoltare. Tocmai de aceea, realizarea Strategiei se bazează pe principiile participării, transparenţei, cooperării și coerenței, procesul presupunând o continuă colaborare între autorităţile judeţene şi locale, furnizori de servicii publice, grupuri de lucru şi comunitatea locală, sector privat, sector nonguvernamental, cetăţeni şi mass-media.

Strategia de Dezvoltare a județului Alba pentru perioada 2014-2020 va fi pusă în acord cu Cadrul Strategic Comun 2014-2020 şi Cadrul Financiar Multianual 2014-2020, propunând pachete de politici – programe – proiecte care vor răspunde nevoilor existente şi tendinţelor de dezvoltare a judeţului în context regional şi naţional.”

La Întâlnirea de astăzi a participat și  Alin Cucui, Vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, precum și reprezentanții asocierii IHS România SRL, VMB Partners SA și Planwerk SRL care realizează strategia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea