ȘTIREA TA: La Primăria Câmpeni toate ușile sunt închise. Avocat: Am dosar la judecătorie și nu pot plăti taxa de timbru

La Primăria Câmpeni toate ușile camerelor unde ar trebui să funcționeze serviciul de relații cu publicul sunt închise, miercuri dimineața, din cauza unor ședințe interminabile, transmite un cititor pe adresa redacției.

Ușa camerei unde se plătesc taxele și impozitele locale, din cadrul Primăriei Câmpeni, era închisă între orele 9.00 și 9.30, spre nemulțumirea unui justițiabil care trebuia să achite o taxă de timbru, dat fiind faptul că are dosar la judecătorie de dimineață.

ELIT

Unul dintre polițiștii locali din sediu a motivat că angajații primăriei ar fi în ședință.

Cu toate acestea, justițiabilul, cititor al ziaruluiunirea.ro, consideră inadmisibil ca o instituție publică, de o asemenea importanță, să afișeze un program cu publicul și să nu-l respecte, ceea ce face să încurce foarte mulți oameni, plătitori de taxe și impozite.

”Neachitarea unei taxe de timbru, mai precis nedepunerea într-un dosar a dovezii,  a chitanței, poate avea consecințe grave pentru justițiabil în sensul că îi poate fi anulata o acțiune în instanță ca netimbrată. Sunt ședințele mai importante decât respectarea unui program cu publicul și, în genere, respectarea cetățenilor?”, a scris cititorul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Avocat Dragoiu Stana 11 octombrie 2017 at 12:51

Ma bucur ca in sfarsit cineva a semnalat mai departe aceasta problema cu care m-am confruntat si eu de mai multe ori. Cel mai recent, in urma cu cca doua saptamani, intr-o zi de luni m-am oferit sa merg eu de la Judecatorie pana la Primarie sa-i achit clientului meu taxa judiciara de timbru de 20 de lei intrucat clientul meu venise din Baia de Aries, era o persoana in varsta, grav bolnava de Parkinson (tremura cu tot corpul), cu insotitor. Dupa cum am mentionat era o zi de LUNI, ORA ~ 09:30 , iar Biroul executorului judecatoresc unde trebuia sa ajungem cu chitanta cu taxa judiciara de timbru se inchidea la ora 10:00. Ajunsa la Primarie nu mi s-a permis accesul mai departe de hol pe motiv ca ” Este sedinta de personal”. What? LUNEA la ora 09:30 se tin sedintele de personal? In fata mea, pe hol mai erau 2 persoane care dupa spusele lor asteptau deja de cca 30 de minute iar dupa mine au mai venit cca 6-7 persoane dintre care unele au placat spunand ca revin mai tarziu iar printre cele care au ramas sa astepte era si un barbat care spunea ca venise de departe ca sa-si inmormanteze tatal la ora 14:00 si avea nevoie de Certificatul de deces. Ce sunt aceia oameni bolnavi, ce inmormantari, ce taxe judiciare de timbru? Toate pot sa mai astepte in fata problemelor atat de stringente ale personalului Primariei Campeni incat trebuie dezbatute LUNEA la ora 09-10. Am asteptat o vreme, am insistat jos la portar sa cheme pe cineva sa-mi incaseze taxa judiciara de timbru fiindca trebuia sa ajung impreuna cu clientul meu la executorul judecatoresc pana la ora 10:00. Nimic! Ca sa nu-l mai chem inca o data pe bietul batran de la Baia de Aries, bolnav etc. am telefonat executorului si i-am solicitat sa ne astepte la el la birou peste program intrucat nu reusesc sa achit taxa judiciara la Primarie. Pe la ora 10:00, s-a reluat programul. Bineinteles ca de vina este ” Tanara generatie care nu mai are rabdare cu nimic !!!”

comisar 11 octombrie 2017 at 15:26

De cand stiai ca trebuie achitata taxa judiciara de timbru? Luni dimineata la 9:30 ai aflat? Puteau fi inca 20-30 de oameni la coada si sa nu ajungi la timp. Biroul executorului de ce inchide la ora 10:00?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...