Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru reducerea incidenţei abandonului pe domeniul public a animalelor fără stăpân şi a actelor de cruzime şi maltratare, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia se află un proiect de hotărâre privind încheierea unui contract de prestări de servicii pentru sterilizarea gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba Iulia.

Prin proiectul de hotărâre supus spre dezbatere Consiliului Local al Municipiului Alba lulia,propun aprobarea campaniei de sterilizare gratuită a câinilor fără pedigree, cu stăpân, de pe raza Municipiului Alba lulia.

Ţinând seama de intenţia administraţiei locale de a depune toate eforturile pentru a avea un municipiu armonios din punct de vedere al relaţiei om – animal, un oraş care pune accentul pe viaţă şi animalele beneficiază de protecţie şi de bunăstare.

În acest sens, sursa existenţei şi persistenţei câinilor fără stăpân este dublă, înmulţirea necontrolată şi abandonul acestora pe domeniul public.

Pentru reducerea incidenţei abandonului pe domeniul public a animalelor fără stăpân şi a actelor de cruzime şi maltratare singura soluţie umană, sustenabilă şi eficientă de a controla numărul animalelor cu sau fără stăpân este sterilizarea în masă.

Înmulţirea necontrolată a animalelor în special al câinilor reprezintă una din cauzele principale de abandon pe domeniul public..

În privinţa abandonului de animale,acesta provine atât din iresponsabilitatea proprietarilor,cât şi din înmulţirea necontrolată a animalelor pe care le au în posesie, întrucât acestea nu sunt sterilizate, deşi obligativitatea există. în pofida existenţei obligativităţii legale de a steriliza câinii,prea mulţi proprietari nu au făcut acest lucru,unul din motive fiind costul financiar, dar şi lipsa de comunicare şi informare.

Propun ca acestă campanie să se desfăşoare în perioda 16.08 – 30.11.2021

Având în vedere obiectivele administraţiei locale de reducere a numărului de câini fără

Stăpân în prima etapă şi eradicarea acestui fenomen pe termen mediu, propun analiza şi dispunerea în consecinţă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea