Rămâi conectat

Actualitate

Ştefan Hruşcă în concert extraordinar de colinde la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

      În această seară, începând cu ora 19:30, Casa de Cultură  a Studenţilor din Alba Iulia s-a umplut până la refuz cu iubitori de toate vârstele a colindului românesc pentru a-l asculta pe marele cantautor Ştefan Hruşcă, venit tocmai din Canada, de la Toronto, acolo unde locuieşte în prezent,  aşa cum o face în fiecare an, într-un turneu de circa o lună de zile (decembrie) pentru a lăuda şi cânta în colinde româneşti Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos. Timp de aproape două ore, îndrăgitul cântăreţ de origine maramureşană le-a încălzit efectiv sufletele celor prezenţi,copii şi vârstnici, cu minunatele sale colinde de Crăciun, care după cum am observat erau binecunoscute şi fredonate de public alături de el, dintre care amintim: Sfântă-i seara de Crăciun, Colindăm,Doamne, Deschide uşa creştine, Rugă pentru părinţi,  Veniţi la Alba Iulia în Ardeal, Flori de măr, Florile Dalbe, Linu-i lin şi altele. Şi fiindcă a fost prezent la Alba Iulia tocmai în seara zilei de Sfântul  Nicolae, el n-a uitat să le facă câte un cadou muzical frumos tuturor celor ce poartă numele de Nicolae, Nicoleta, etc. urându-le tradiţionalul „La Mulţi Ani”, precum şi sănătate şi sărbători de iarnă fericite alături de familie şi de cei dragi. Interpretând cunoscuta sa colindă „Rugă pentru părinţi”(pe versurile regretatului poet naţional Adrian Păunescu), acesta a reuşit să smulgă multora dintre cei prezenţi (îndeosebi vârstnici) câte o lacrimă în amintirea bunilor lor părinţi care astăzi nu mai sunt printre ei.Concertul s-a încheiat cu multe biss-uri din partea publicului şi cu promisiunea lui Ştefan Hruscă de a reveni şi anul următor pentru a cânta şi lăuda din nou împreună Naşterea Mântuitorului Hristos ,pentru a ne fi tuturor de folos. De menţionat, în final că în zilele următoare acesta va mai susţine concerte la Baia Mare (11 decembrie), Reghin (12 decembrie), Turda (13 decembrie), Botoşani (14 decembrie), Iaşi (15 decembrie), Mediaş (19 decembrie), ,Braşov (20 decembrie), urmând ca pe 22 decembrie să se reîntoarcă la Toronto în a doua sa patrie – Canada, pentru a petrece Sfintele Sărbători de Crăciun , precum şi Anul Nou alături de frumoasa sa familie.

Spicuiri din CV-ul  cantautorului Ştefan Hruşcă:

      Muzicianul care s-a născut pe 8 decembrie 1957, la Ieud, în Maramureş, a studiat la început contrabasul, dar s-a îndrăgostit de chitară. Debutul timid şi l-a făcut la concursul de muzică folk din cadrul Festivalului de poezie de la Sighetul Marmaţiei. Confirmarea ca artist folk a venit la începutul anilor ’80, odată cu participarea la Cenaclul Flacăra. În anul 1991 s-a stabilit la Toronto, în Canada, şi de atunci revine an de an în România pentru a-i bucura pe oameni cu ale sale colinde.

 Alexandra MATEŞ

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea