Rămâi conectat

Actualitate

Statuia lui Iuliu Maniu: Găuri în pavajul de piatră cubică din jurul monumentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu mici excepţii, desfăşurarea de forţe de la Statuia lui Iuliu Maniu a fost aproximativ aceeaşi ca şi la Statuia lui I.I.C. Brătianu, ceremonialul începând în jurul orei 10.00. Garda de onoare a fost compusă din militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum” Alba Iulia, iar crainic a fost cpt. Cosmin Stan, ofiţer în cadrul aceleiaşi unităţi. 

De această dată, ca de altfel în fiecare an, primii care au depus flori din partea partidelor politice la statuia liderului ţărănist au fost membrii delegaţiei PNŢCD, nu liderii coaliţiei guvernamentale aflate la putere. Tot aici şi-a găsit loc şi coroana pe care PRM o rătăcise la prima festivitate. 

Un lucru ruşinos a marcat ceremonia, în sensul că în jurul soclului pe care este postată statuia marelui om politic ţărănist, făuritor al Marii Uniri piatra cubică este scoasă din loc în loc, formând mici mormane sau gropi, după caz. Nici în al 12-lea ceas nu s-a reuşit să se pună piatra la loc şi să se astupe găurile respective.

Depunerile de coroane au continuat în jurul orei 10.30, cu ceremoniile dedicate omagierii regilor României Mari, prin florile depuse la busturile reginei Maria şi regelui Ferdinand.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea