Spune-mi ce mănânci, să îți spun cât mai trăiești. Un aliment scurtează viața
Oamenii de știință avertizează: Carnea roșei scurtează viața consumatorilor.
Conform unei cercetări ale cărei rezultate au apărut in revista “American Journal of Clinical Nutrition”, riscul de mortalitate este crescut de un asemenea obicei alimentar, scrie ziare.com, care citeaza Fox News. Cercetătorii suedezi au studiat 76.645 de bărbați si femei, pentru a-si da seama ce legătura exista intre consumul de carne roșie si scăderea speranței de viată.
In categoria cârnii procesate pot fi incluse, printre altele, carnații si mezelurile. Experții avertizează asupra pericolului legat atât de carnea de porc, cat si de cea de vita. Trebuie menționat faptul ca ei au studiat efectele acestui aliment asupra consumatorilor timp de aproximativ 15 ani.
In intervalul respectiv, 20% dintre subiecți au murit. In comparație cu cei care nu au mâncat carne, persoanele care au consumat circa 300 de grame zilnic au trăit cu circa doi ani mai puțin. De exemplu, 100 de grame de carne procesata mâncata in fiecare zi a însemnat o reducere a vieții cu aproximativ noua luni.
Voceatransilvaniei.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
16 noiembrie: 173 de ani de la moartea lui Nicolae Bălcescu. Scurta, dar intensa viață a revoluționarului pașoptist
16 noiembrie: 173 de ani de la moartea lui Nicolae Bălcescu. Scurta, dar intensa viață a revoluționarului pașoptist Potrivit documentelor, Nicolae Bălcescu s-a născut la București, în mahalaua Boteanu pe 29 iunie 1819. Era al patrulea din cei cinci copii ai Zincăi Bălcescu. Prima educație a primit-o în cadrul familiei, de la un arhimandrit grec, […]
La data de 16 noiembrie este sărbătorită Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România. La 16 noiembrie 1972, la Paris, în cadrul celei de-a XVII-a sesiuni a Conferinţei generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (desfăşurată între 17 oct.-21 nov 1972), statele membre ale UNESCO au adoptat Convenţia privind Protecţia Patrimoniului Mondial Cultural […]
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ Pentru credincioșii din întreaga lume va începe Postul Crăciunului, adică nu vor mai fi consumate alimente de proveniență animale, precum lactate, carne sau ouă. De asemenea, calendarul ortodox îl cinstește pe Sfântul Filip, al treilea Apostol chemat […]