Spune-mi ce mănânci, să îți spun cât mai trăiești. Un aliment scurtează viața
Oamenii de știință avertizează: Carnea roșei scurtează viața consumatorilor.
Conform unei cercetări ale cărei rezultate au apărut in revista “American Journal of Clinical Nutrition”, riscul de mortalitate este crescut de un asemenea obicei alimentar, scrie ziare.com, care citeaza Fox News. Cercetătorii suedezi au studiat 76.645 de bărbați si femei, pentru a-si da seama ce legătura exista intre consumul de carne roșie si scăderea speranței de viată.
In categoria cârnii procesate pot fi incluse, printre altele, carnații si mezelurile. Experții avertizează asupra pericolului legat atât de carnea de porc, cat si de cea de vita. Trebuie menționat faptul ca ei au studiat efectele acestui aliment asupra consumatorilor timp de aproximativ 15 ani.
In intervalul respectiv, 20% dintre subiecți au murit. In comparație cu cei care nu au mâncat carne, persoanele care au consumat circa 300 de grame zilnic au trăit cu circa doi ani mai puțin. De exemplu, 100 de grame de carne procesata mâncata in fiecare zi a însemnat o reducere a vieții cu aproximativ noua luni.
Voceatransilvaniei.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
Sfânta Muceniță Iulia și Sfântul Mucenic Temistocle, prăznuiți în 21 decembrie de credincioși
Sfânta Muceniță Iulia și Sfântul Mucenic Temistocle sunt prăznuiți în 21 decembrie de credincioșii ortodocși. Sfânta Muceniţă Iuliana a trăit pe vremea împăratului Maximian. Era din Nicomidia, copila unor părinţi bogaţi. Părinţii au logodit-o cu un senator elin, cu numele Eleusie. Logodnicul voia să se facă nunta, dar sfânta n-a vrut, ci a zis: „Nu […]
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria și tradiția împodobirii bradului Împodobirea bradului de Crăciun este una dintre cele mai frumoase tradiții din lume. Dacă te întrebi de unde provine acest obicei, se pare că a fost preluat de la triburile germanice, însă în vremurile respective decorațiunile erau mult mai simple decât în […]
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie […]