Rămâi conectat

Actualitate

Sprijin juridic pentru alegători oferit de ONG-urile Expert Forum şi Funky Citizens

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Corectitudinea alegerilor a fost întotdeauna un subiect de dezbatere, indiferent de miza scrutinului. Suspiciunile au fost alimentate şi sunt în continuare, de lipsa unui control al societăţii civile asupra desfăşurării efective a votului. De ce nu există acest control, sau mai degrabă de ce s-a diminuat el de-a lungul vremii, putem discuta, dar există o legătură concretă cu scăderea apetitului electoral al românilor, care înţeleg să-şi demonstreze astfel lehamitea şi dezaprobarea faţă de politicieni, neînţelegând că astfel îşi fac lor rău, facilitând prin dezinteres accederea unor nulităţi în funcţii politice şi administrative din ce în ce mai înalte.

În acest context şi pentru că lupta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale se anunţă foarte dură, Expert Forum şi Funky Citizens vin în sprijinul alegătorilor din ţară şi din străinătate care doresc să se implice în desfăşurarea corectă a alegerilor, dar şi observatorilor acreditaţi. Pentru ei, cele două organizaţi non-guvernamentale pun la dispoziţie un serviciu de informare şi consultanţă juridică, ce va fi funcţional în zilele de 15 şi 16 noiembrie. Se oferă asistenţă juridică privind procedurile de votare, mijloacele de sesizare şi contestare sau reclamare a  infracţiunilor electorale şi se oferă şi asistenţă alegătorilor care au dificultăţi în a-şi exercita drepturile electorale.

Cetăţenii pot suna la telefoanele alegătorului: 0756/459194, 0720/273334, 0770/32065, Skipe ID: votcorect. Formularul de sesizare şi alte informaţii pot fi accesate pe site-urile www.expertforum.ro şi www.funkycitizens.ro. Serviciul telefonic este disponibil între orele 15.00 – 20.00 în data de 15 noiembrie şi 6.00 – 22.00 în data de 16.00 noiembrie. El este gratuit, implicând doar costurile standard percepute de operatorii de telefonie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea