Rămâi conectat

Sport

Sportul, lecție de viață: de 8 ani pe podium! Albaiulianul Marcel Cercea, iarăși campion național la judo

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru albaiulianul Marcel Cercea, sportul a fost resortul care i-a călăuzit existența. La 26 de ani, împliniți în 1 mai, judoka din Cetatea Marii Uniri se mândrește cu perfomanțe extraordinare obținute pe tatami.

Recent, la Cluj-Napoca, a devenit campion național la seniori, în limitele categoriei 90 kilograme, cucerind a doua medalie de aur din carieră, după cea din 2017, la categoria 73 kilograme. De fapt, remarcabil în cazul său este constanța la nivel înalt în ultimii ani, din 2015 calificându-se mereu în finala naționalelor la individual, rezultând două medalii de aur, 6 medalii de argint și alte două medalii de bronz. În Alba a fost desemnat în două rânduri sportivul anului (2013 și 2015), iar cel mai important rezultat al carierei l-a realizat la Gyor, la Campionatul European Under 23, medalie de bronz în 2018, la categoria 73 kilograme (singura medalie adjudecată de delegația “tricoloră”)

*Visează la JO

Marcel Cercea a fost descoperit la vârsta de 6 ani și îndrumat de destoinicul antrenor Ioan Todor. A fost legitimat la CSȘ Alba Iulia în prima parte a carierei, până în 2017, de atunci concurând pentru CS Universitar Pitești. A făcut parte din lotul olimpic al României, visa la JO de la Tokyo, însă pandemia de coronavirus i-a bulversat total planurile. A încercat anul trecut să adune punctele necesare prezenței în arena olimpică, la categoria 81 kilograme, în competiții internaționale (Praga, Tashkent, Antalya) însă nu a reușit. Momentan lotul olimpic s-a desființat, după JO de anul trecut, Cercea s-a pregătit la Pitești și speră să reușeasă să reprezinte România la Paris, în 2024, fiind considerat cel mai bun judoka din țară la categoria sa de greutate.

“N-am mai mers la lot, m-am antrenat la club. Medalia de aur este importantă și pentru mine, dar mai ales pentru CSU Pitești. Personal îmi propun să reușesc rezultate notabile la concursurile internaționale, unde este alt nivel”, a spus albaiulianul, pe agenda competițională urmând Cupa României (17-19 iunie, la București) și Cupa Europei (la Cluj-Napoca, 1-3 iulie).

Marcel Cercea a făcut parte din lotul “tricolor” de seniori la două Campionate Europene, având clasări pe podium la diverse Grand Prix-uri, Sofia (bronz, în 2018 și 2020), Belgrad (aur, 2017) sau Deva (aur, 2016, la Junior European Cup).

Sportul a fost pentru mine supapa prin care am reușit să-mi depășesc condiția socială”, a precizat Marcel.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea