Rămâi conectat

Curier Județean

Spitalul din Cugir cumpără un aparat de radiologie mobil digital: Investiție de peste 540.000 lei

Publicat

în

Un aparat de radiologie mobil digital va intra în dotarea Spitalului Orășenesc Cugir, pentru creșterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare Covid-19.

Spitalul Orășenesc Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția unui „Aparat radiologie mobil digital”, prin proiectul „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19 prindotarea cu echipamente și aparatură medicală. Valoarea totală estimată a investiției este de 540.745,54 lei, fără TVA.

Principalul obiect de activitate al Spitalului Orășenesc Cugir este acordarea de servicii medicale de calitate populației orașului Cugir si localităților limitrofe.

Electrica Furnizare Discount

Serviciile medicale sunt asigurate de o echipa ce reunește 193 de angajați dintre care 32 sunt medici cu specializare in ramurile medicale de baza: medicina interna, pneumologie, pediatrie, chirurgie, obstetrica- ginecologie, dermato-venerologie, reabilitare medicala, infectioase, cardiologie, anestezie si terapie intensiva, servicii paraclinice,oftalmologie, neurologie, etc.

Descrierea produselor solicitate

Aparat radiologie mobil digital – buc – 1

Toate produsele trebuie să fie acoperite de garanție pentru cel puțin24 de luni. Perioada de garanție începe de la data recepției finale (calitative) respectiv încheierea procesului-verbal de recepție calitativa, acceptat fara obiecții.

Spitalul Orășenesc Cugir intenționează sa achiziționeze echipamente medicale, inclusiv livrare, punere in funcțiune precum si instruirea personalului medical si tehnic din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir, județul Alba, in contextul dotării autoritatii contractante cu aparatura performanta, cu scopul asigurării unui nivel calitativ ridicat al serviciilor medicale.

Prin proiectul “Creșterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin dotarea cu echipamente si aparatura medicala a Spitalului Orășenesc Cugir cod SMIS 142032 se urmărește modernizarea si tehnologizarea la nivel European al infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizează in continuare aparatura uzata fizic si moral, prin achiziția de echipamente noi si eficiente, ce aduc atat o creștere calitativa a serviciilor oferite, cat si o creștere cantitativa a numărul de persoane beneficiari de servicii medicale, imbunatatind starea de sanitate publica la nivel national, regional si local.

Publicitate

Curier Județean

COD GALBEN de INUNDAȚII în județul ALBA și alte județe. Valabil până în 02 august ora 12:00

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în județul ALBA și alte județe. Valabil până în 02 august ora 12:00

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Someş-Tisa, Mureş, Jiu şi Olt.

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Data: 01.08.2021 ora 16:00 – 02.08.2021 ora 12:00 :Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, după cum urmează:

COD GALBEN

În intervalul 01.08.2021 ora 16:00 – 02.08.2021 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Bihor şi Cluj), Mureş – bazin amonte S.H. Glodeni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Glodeni – amonte S.H. Brănişca (judeţele: Harghita, Mureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu şi Hunedoara), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu, Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari (judeţele: Hunedoara şi Gorj), Olt – afluenţii de dreapta aferenţi sectorului aval S.H. Feldioara – amonte confluenţӑ cu râul Şercaia (judeţele: Harghita, Covasna şi Brașov), Olt – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sebeş Olt – amonte Ac. Ioneşti (judeţele: Sibiu, Vâlcea şi Argeş).

Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele: Alba şi Hunedoara.

Harta cu codurile se anexează.

Se menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

Publicitate

Citește mai mult

Curier Județean

VIDEO| Cristi Dănileț în vizită la școala SMART din Ciugud: „mai mare dragul să mergi la scoală”

Publicat

în

VIDEO| Cristi Dănileț în vizită la școala SMART din Ciugud: „mai mare dragul să mergi la scoală”

„La intrarea în școală fiecare copil este identificat de un aparat special, iar directorul știe cine nu a ajuns. Alt aparat măsoara temperatura.

Copiii învață să se imprietenească cu tehnologia – toți primesc tablete, luminile se aprins senzorial, se reglează temperatura ambientală, aerul se purifică zilnic cu un aparat special.

Băile sunt foarte curate, apa e activată cu senzori.

Tablele sunt smart și magnetice și există retroproiector. Fiecare sală de clasă are altă culoare. Pupitrele sunt individuale. Copiii au dulăpioare.

Fiecare clasă a plantat câte un pomișor care are la bază o capsulă a timpului cu mesaje de la copii.

Există un elev responsabil de sortarea și colectarea deșeurilor in clase. Afară exista un aparat de reciclat sticlă, aluminiu și plastic care pentru fiecare produs introdus în fantă oferă un ciuguban. Clasa care a strâns cei mai mulți ciugubani pleacă într-o excursie plătită de primărie.

Locul de joacă oferă prilejul de a învăța reguli de circulație. Pereții holurilor și claselor sunt pictați și conțin citate celebre.
Elevii s-au întâlnit la școala de vară au realizat băncuțe din paleți de lemn.

Sper să ajungem la ei în curând cu educația juridică.”, scrie pe mediul de socializare judecătorul Cristi Dănileț

Publicitate
Citește mai mult

Curier Județean

FOTO/VIDEO| Zeci de persoane au fost prezente astăzi în talciocul din Alba Iulia. „Mecca” comerțului a reprins viață

Publicat

în

FOTO/VIDEO| Zeci de persoane au fost prezente astăzi în talciocul din Alba Iulia. „Mecca” comerțului a reprins viață

Fie că dorești să cumperi, ori dorești să vinzi, lucruri importante ori acareturi, talciocul de duminică din Alba Iulia pare să fie locul potrivit, unde găsești vrute și nevrute, la prețuri avantajoase, iar dacă nu îți convine  te poți oricând târgui.

Locul de întâlnire de duminică al albaiulienilor a fost pus la grele încercări pe timp de pandemie, unii au vrut să îl închidă, alții au cerut morțiș ca el să rămână deschis, și-n fond nu mai contează, judecând după prezența de astăzi acesta a reprins viață.

Electrica Furnizare Discount

Astăzi, 01.08.2021, comerțul a fost în floare și zeci de oameni au mers la talcioc ori pentru a vinde, ori pentru a cumpăra, de la haine, la biciclete și chiar mașini , lucruri mari ori mărunte.

Nu știm, din nefericire, dacă acei mici gustoși ce fac furori printre participanți s-au întors în talcioc, dar ne bucurăm să vedem că rând pe rând orașul revine la normalitatea pe care nu de mult o consideram un lux.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare