Rămâi conectat

Curier Județean

Spitalul din Cugir cumpără un aparat de radiologie mobil digital: Investiție de peste 540.000 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un aparat de radiologie mobil digital va intra în dotarea Spitalului Orășenesc Cugir, pentru creșterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare Covid-19.

Spitalul Orășenesc Cugir a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția unui „Aparat radiologie mobil digital”, prin proiectul „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare Covid-19 prindotarea cu echipamente și aparatură medicală. Valoarea totală estimată a investiției este de 540.745,54 lei, fără TVA.

Principalul obiect de activitate al Spitalului Orășenesc Cugir este acordarea de servicii medicale de calitate populației orașului Cugir si localităților limitrofe.

Elit - Gustul Desăvârșit

Serviciile medicale sunt asigurate de o echipa ce reunește 193 de angajați dintre care 32 sunt medici cu specializare in ramurile medicale de baza: medicina interna, pneumologie, pediatrie, chirurgie, obstetrica- ginecologie, dermato-venerologie, reabilitare medicala, infectioase, cardiologie, anestezie si terapie intensiva, servicii paraclinice,oftalmologie, neurologie, etc.

Descrierea produselor solicitate

Aparat radiologie mobil digital – buc – 1

Toate produsele trebuie să fie acoperite de garanție pentru cel puțin24 de luni. Perioada de garanție începe de la data recepției finale (calitative) respectiv încheierea procesului-verbal de recepție calitativa, acceptat fara obiecții.

Spitalul Orășenesc Cugir intenționează sa achiziționeze echipamente medicale, inclusiv livrare, punere in funcțiune precum si instruirea personalului medical si tehnic din cadrul Spitalului Orășenesc Cugir, județul Alba, in contextul dotării autoritatii contractante cu aparatura performanta, cu scopul asigurării unui nivel calitativ ridicat al serviciilor medicale.

Prin proiectul “Creșterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin dotarea cu echipamente si aparatura medicala a Spitalului Orășenesc Cugir cod SMIS 142032 se urmărește modernizarea si tehnologizarea la nivel European al infrastructurilor sanitare deficitare, care utilizează in continuare aparatura uzata fizic si moral, prin achiziția de echipamente noi si eficiente, ce aduc atat o creștere calitativa a serviciilor oferite, cat si o creștere cantitativa a numărul de persoane beneficiari de servicii medicale, imbunatatind starea de sanitate publica la nivel national, regional si local.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

30 martie| Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin ajunge la Cugir. Toate investigațiile oferite sunt GRATUITE

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

30 martie| Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin ajunge la Cugir. Toate investigațiile oferite sunt GRATUITE

Caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin va fi prezentă mâine, 30 martie 2023, în judeţul Alba, la Centrul Comunitar Social Cugir (str. Gh. Asachi, nr. 11), începând cu ora 10.00.

În cadrul acestei acţiuni, femeile cu vârsta între 24 şi 64 de ani vor beneficia de consult de specialitate şi le vor fi recoltate probe pentru testare gratuită Babeş Papanicolau şi HPV, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.
Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cancerul de col uterin este o boală ce poate afecta femeile de orice vârstă, însă este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Screeningul cancerului de col uterin nu este de fapt un test pentru cancer. Este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea și tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, ar putea duce la cancer la colul uterin al unei femei. Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90% pentru femeile care participă în mod regulat la programe organizate folosind oricare dintre cele două teste de screening recomandate. Cu alte cuvinte, 9 din 10 cancere invazive pot fi prevenite prin screening.

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Municipiul Alba Iulia va vea cinci microbuze nepoluante și cinci stații de încărcare. Finanțare de peste 7 milioane de lei, prin PNRR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia va avea cinci microbuze nepoluante și cinci stații de încărcare, finanțate prin PNRR. Acestea vor completa flota de autobuze electrice deja achiziționate.

”Astăzi, la sediul Companiei Naționale de Investiții, am semnat contractul de finanțare, în valoare de 7.322.516,25 lei, pentru achiziția a 5 microbuze nepoluante și 5 stații de încărcare, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, în vederea înlocuirii parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziția de vehicule nepoluante, care vor completa flota de autobuze electrice deja achiziționate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mijloacele de transport în comun vor avea benzi dedicate și stații de așteptare noi pe principalele străzi din municipiu, pentru a avea un transport public eficient, sigur și accesibil cetățenilor dar și turiștilor care vizitează Alba Iulia”, a anunțat viceprimarul Emil Popescu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

MÂINE| ”Coșulețul copiilor deștepți”, concurs de cultură generală la Școala Gimnazială „Iosif Pervain” din Cugir, organizat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

MÂINE| ”Coșulețul copiilor deștepți”, concurs de cultură generală la Școala Gimnazială „Iosif Pervain” din Cugir, organizat de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Joi, 30 martie, la Școala Gimnazială „Iosif Pervain” din Cugir, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba organizează, în cadrul proiectului Coșulețul copiilor deștepți, un concurs de cultură generală, adresat elevilor din clasele I-IV.

Intitulat Ce știm despre animale?, acesta va avea două grade de dificultate, desfășurându-se în două runde, începând cu ora 10.30. La prima serie de întrebări fulger vor răspunde copii din clasele I-a și a II-a, iar la următoarea, cei din clasele a III-a și a IV-a.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dincolo de concursul menit să le testeze cunoștințele despre animale, delegația bibliotecii le va aduce elevilor participanți și o serie de cărți enciclopedice și atlase, ca recomandări de lectură, pentru a-și îmbunătăți cultura generală în ceea ce privește regnul animal.

Proiectul 3.5 Coșulețul copiilor deștepți face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ și este un proiect educativ de formare și dezvoltare a culturii generale, adresat copiilor, organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare