Rămâi conectat

Actualitate

Sorin Ioan Bumb: USL-ul lui Radu Coclici a băgat economia României în comă

Publicat

în

Campania electorală s-a terminat. Duminică au loc alegerile pentru parlament iar de luni vom putea să ne întoarcem la muncă pentru a îndrepta dezastrul produs de USL în aceste şase luni de guvernare.
În colegiul nostru, Aiud – Ocna Mureş – Târnava Mică, această campanie ar fi trebuit să ne dea ocazia de a-l vedea, măcar acum, pe cel care 4 ani ne-a fost reprezentant în Parlament. Din păcate, rămânând constant în absenţă, acesta nu s-a prea deranjat să vină în mijlocul alegătorilor, preferând să-şi savureze aceste ultime zile de mandat în confortul biroului său de deputat USL.
Radu Coclici, căci el este acest personaj misterios, extrem de scump la vedere, a continuat să se comporte la fel de iresponsabil ca şi guvernul pe care îl reprezintă. Ajuns candidat în acest colegiu doar datorită un jocuri murdare de culise, pentru că nici propriul partid nu-l mai dorea, a ignorat complet comunităţile de oameni care l-au trimis în Parlament şi problemele acestora. Chiar şi în puţinele dăţi când a putut fi văzut prin colegiu, acesta a venit doar să ne prezinte marile realizări ale guvernului Ponta, nerealizând însă că şi nasul i se înroşea de atâtea minciuni!
Iată însă, pe scurt, care sunt aceste realizări ale USL-ului lui Radu Coclici, realizări pe care le resimţim cu toţii:
De şase luni de zile, pare că în România nu se mai sfârşeşte scandalul politic şi ţara este tot mai izolată pe plan internaţional. Fiecare român resimte în buzunarele sale efectele dezastruoase ale guvernării Ponta – USL pentru că euro este tot mai mare, ratele la bănci sunt tot mai mari, inflaţia creşte mereu şi leul este tot mai slab. În luna mai a acestui an, cu 700 de lei – atât cât reprezintă salariul minim pe economie, orice român ar fi putut cumpăra 10,5 kg de carne, 155 de kg de cartofi, 40 l de carburant şi 79 de pâini. După doar câteva luni, în octombrie, cu aceiaşi bani se mai puteau cumpăra doar 6,9 kg de carne, 99,5 kg de cartofi, 31,5 l de carburant şi 54 de pâini.
Economia ţării a fost constant distrusă şi USL a reuşit recordul de a sărăci România cu 4,5 miliarde de euro.
Preţurile cresc necontrolat. Faţă de luna mai, avem creşteri de preţuri de 34% la legume, 17% la fructe, 14% la ouă, 7% la ulei, 19% la energie termică, 12% la salubritate şi 8% la carburanţi.
lUSL este coaliţia izolării României de Europa, e o formaţiune anti-europeană şi ostilă interesului naţional. Ponta şi ai lui încearcă, de şase luni, să ne scoată din Uniunea Europeană: pentru a face legea aşa cum vor ei, pentru a-şi proteja gaşca de miniştri incompatibili şi plagiatori.
Ponta este singurul prim-ministru de după revoluţie care a uitat că Marea Unire s-a făcut la Alba Iulia şi nu la Bucureşti, aşa cum crede el, refuzând să acorde vreun leu pentru organizarea Zilei Naţionale la Alba Iulia.
De şase luni, Ponta încearcă să transforme România în codru! Încearcă să distrugă justiţia pentru ca gaşca USL să poată fura ca-n codru.
Ponta cu plagiatul lui grosolan a reuşit să tăvălească în noroi şcoala românească şi ideea de succes prin învăţătură. Deşi intelectuali de marcă şi o comisie formată din specialişti de renume au demonstrat că Ponta a furat munca altuia atunci când şi-a prezentat lucrarea de doctorat, el continuă să ţină cu dinţii de titlu şi a mers până acolo încât a desfiinţat comisia care l-a examinat.
Se vede, aşadar, foarte clar, deosebirea dintre ARD şi USL. ARD este partidul primarilor, al oamenilor de acţiune, prezenţi mereu în mijlocul comunităţilor, acolo unde sunt adevărate probleme, în timp ce USL este doar un grup infracţional ce îşi dă cu părerea la televizor, distrăgând atenţia tuturor pentru a ne fura ţara.
Realizările din acest colegiu, drumuri şi şcoli modernizate, alimentări cu apă şi reţele de canalizare,  reabilitări de cămine culturale sau de străzi au fost făcute prin muncă şi implicare, venind în mijlocul oamenilor şi cunoscându-le problemele. Echipa ARD a ştiut ce trebuie făcut pentru oamenii de aici pentru că a fost mereu alături de ei şi ştie ce trebuie făcut pe mai departe. Noi am făcut mereu mai puţină politică şi mai multă administraţie!
Acest model de succes bazat pe colaborarea cu primarii şi cu Consiliul Judeţean Alba îl vom duce acum până în Parlamentul de la Bucureşti pentru că fără sprijinul primarilor din colegiul său, niciun parlamentar nu va putea să reprezinte aşa cum trebuie la Bucureşti oamenii care l-au propulsat în această funcţie. Eu am clădit o legătură de respect, bună înţelegere şi colegialitate cu primarii din acest colegiu şi voi păstra strânsă această legătură din funcţia de parlamentar.
Tocmai de aceea, vă aştept pe 9 decembrie să fiţi cu inima alături de mine şi să votaţi ARD pentru o Românie în care să se facă mai multă treabă şi mai puţină politică!

Sorin Ioan BUMB

Candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor
în Colegiul Aiud – Ocna Mureş – Târnava Mică

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

O nouă eroină în Ucraina: O capră a declanșat o capcană explozivă care a rănit aproape 40 de ruși

Publicat

în

O nouă eroină în Ucraina: O capră a declanșat o capcană explozivă care a rănit aproape 40 de ruși

În Ucraina, o capră a devenit o adevărată eroină, după ce animăluțul a declanșat un șir de grenade care fuseseră amplasate de către ruși în jurul unui spital din Zaporojia, iar în deflagrație cel puțin 40 de soldați ai Moscovei au fost răniți.

Forțele rusești instalaseră un fir-capcană și fixaseră pe el grenade în jurul unui spital local din satul Kinski Rozdori. Au vrut ca această capcană să funcționeze ca un fel de „apărare circulară”, a explicat șeful serviciilor de informații din Ucraina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Capra, care scăpase de la o fermă, s-ar fi îndreptat direct spre capcană. Ca urmare a mișcărilor „haotice” ale caprei, animalul a activat mai multe grenade. A urmat o reacție în lanț, iar mai mulți soldați ruși, care pregătiseră ambuscada, au suferit răni, de diverse grade de gravitate.

Nu se știe în prezent care este starea animalului, dacă a supraviețuit sau nu, dar se crede că cel puțin 40 de soldați ruși ar fi fost răniți, potrivit serviciului de informații al armatei ucrainene.

După ce această întâmplare a fost făcută publică de serviciile ucrainene, capra a fost botezată „Capra Kievului”, după porecla primită de un pilot devenit legendar, „Fantoma Kievului”, despre care se spune că ar fi doborât până la 40 de avioane inamice în timpul invaziei rusești asupra capitalei ucrainene.

Nu este prima dată când animalele devin eroi în războiul de apărare pe care îl poartă ucrainenii. Luna trecută, președintele Volodimir Zelenski l-a decorat în prezența premierului canadian Justin Trudeau pe Patron, câinele genist al Ucrainei.

Patron a devenit rapid un simbol canin al patriotismului ucrainean. Este deja o figură celebră și pe plan internațional, de la invazia rusă din Ucraina, pentru modul în care i-a ajutat pe geniști să depisteze bombele în orașul Cernihiv, din nordul țării.

Câinele este creditat cu descoperirea a peste 200 de explozibili, făcând parte dintr-o echipă de pirotehniști care lucrează pentru Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

ANAF crește numărul echipelor de control pe teren: Peste 500.000 de contribuabili şi firme vor fi verificați

Publicat

în

ANAF crește numărul echipelor de control pe teren: Peste 500.000 de contribuabili şi firme vor fi verificați

În cursul serii de miercuri, 22 iunie, Lucian Heiuş, preşedintele ANAF, a declarat, că Direcţia de control venituri din cadrul instituţiei pe care o conduce are doar 30 de echipe pe teren, care trebuie să verifice peste 500.000 de contribuabili şi firme, dar că îşi propune ca numărul acestor echipe să crească şi să ajungă în luna iulie la 70. Heiuş a precizat că 80 la sută dintre procesele în care sunt contestate deciziile emise de inspectorii fiscali sunt câştigate de ANAF, potrivit News.ro.

Lucian Heiuş a declarat, miercuri, la Digi24, că este imposibil să fie făcute verificări la peste 500.000 de contribuabili.

”Această Direcţie generală de control venituri a făcut o analiză pe nişte aplicaţii informatice şi au ieşit aceste sume (să fie verificaţi 561.000 de contribuabili şi firme – n.r.). Este imposibil să verificăm pe toţi, bineînţeles că începem de la cele mai mari sume, de la diferenţe mari, semnificative şi coborâm până ne permite resursa pe care o avem. Astăzi, lucrează la această Direcţie efectiv pe teren, cred că vreo 30 de echipe, foarte puţine. Vreau să ajungem în luna iulie să avem 70 de echipe, în lunile următoare să creştem, iar în anii următori, acest departament de verificare a veniturilor să capete o importanţă semnificativă”, a declarat Heiuş.

Elit - Gustul Desăvârșit

Şeful ANAF a dezvăluit şi cum explică unii faptul că le-au apărut în conturi anumite sume de bani, fără a putea fi justificate.

”După ce au fost respinse contestaţiile la decizia pe care noi am emis-o, s-au dus în instanţă şi am cerut şi eu colegilor mei să văd care sunt motivele, justificările spuse în general de persoane. Sunt unele chiar hazlii: am cumpărat o casă la ţară şi când am vrut să o repar am găsit o găleată cu aur în fundaţie; am făcut evaziune fiscal, dar în urmă cu 15 ani pentru că 10 ani e perioadă de prescripţie; am făcut în anii 90 bişniţă în Turcia, am adus blugi cu portbagajul, am ţinut banii şi după aceea am cumpărat 10 apartamente. Nu a ţinut nicio astfel de justificare în faţa judecătorilor pentru că judecătorul este cel care decide”, a declarat Heiuş.

ANAF câştigă 80 la sută din aceste procese, a explicat Heiuş.

”Gradul pe care noi câştigăm astfel de procese este 80 la sută”, a mai precizat Lucian Heiuş.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Rezultate Bacalaureat 2022: LUNI se afișează primele rezultate. DESCARCĂ modelul de cerere pentru contestație

Publicat

în

Rezultate Bacalaureat 2022: LUNI se afișează primele rezultate. DESCARCĂ modelul de cerere pentru contestație

Bacalaureatul 2022, sesiunea de vară, a luat sfârșit, iar absolvenții de liceu așteaptă notele inițiale. Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2022 vor fi afișate luni, 27 iunie, până la ora 12, potrivit Ministerului Educației. Rezultatele vor fi disponibile pe platforma bacalaureat.edu.ro și la avizierul școlii.

Amintim că numele elevilor vor fi anonimizate. În această situație, codurile individuale înlocuiesc numele și prenumele candidaților și au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută de aceștia.

MODEL CERERE CONTESTAȚIE BACALAUREAT 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.

„Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere, după caz.”, prevede art. 13 alin (1) din Ordinul 5.151/2021.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare