Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

SONDAJ INSCOP: Peste 50% dintre români îl văd pe Victor Ponta președinte. Doar 4,6% cred în șansele lui Crin. Topul tandemurilor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sondajPotrivit unui sondaj INSCOP Research realizat la comanda ziarului Adevarul.ro, în perioada 1 – 7 iulie 2014, arată că 52,4% dintre respondenți sunt de părere că Victor Ponta va câștiga alegerile prezidențiale, programate în luna noiembrie a acestui an. Klaus Iohannis este văzut câștigător la alegerile prezidențiale de 23,6% dintre respondenți, conform aceleiași cercetări.

Niciunul dintre ceilalţi candidaţi menţionaţi nu cumulează mai mult de 5%. Cifrele se raportează la 73,9% din eşantionul rezultat prin eliminarea non-răspunsurilor (cei care au indicat opţiunea ”nu ştiu” sau nu au răspuns), în proporţie de 26,1% din totalul populaţiei.

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1.055 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia de 18 ani şi de peste 18 ani a României. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Topul tandemurilor

INSCOP Research continuă să testeze opinia românilor cu privire la diverse formule de tandem preşedinte-premier. Părerea românilor faţă de formulele de tandem, posibile sau pur ipotetice, cu rol de testare comparativă, nu echivalează cu intenţia de vot, fiind o reflectare parţială a încrederii combinate în doi lideri politici, completată însă şi de alte variabile de evaluare (interacţiunea, credibilitatea unei asemenea asocieri etc.), scrie Adevarul.ro.

Cele mai multe păreri bune le colectează tandemul Victor Ponta – preşedinte, Mugur Isărescu – premier (29,5%). Pe locul 2 în topul formulelor de tandem testate se află tandemul Victor Ponta – preşedinte, George Maior – premier, cu 22,2% din respondenţi care indică o părere bună. A treia poziţie în această ierarhie este ocupată de tandemul Victor Ponta – preşedinte, Mircea Geoană – prim-ministru (22%).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea