Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Șoferii nu vor mai avea voie să conducă SUV-uri cu permisul auto de categoria B. Motivul, sunt mai poluante, ocupă mai mult spațiu pe șosele și pot provoca accidente grave

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Șoferii nu vor mai avea voie să conducă SUV-uri cu permisul auto de categoria B. Motivul, sunt mai poluante, ocupă mai mult spațiu pe șosele și pot provoca accidente grave.

O nouă regulă pentru șoferi ar putea veni chiar de la Bruxelles. Oficialii se află în discuții cu privire la ideea ca șoferii să nu mai aibă voie să conducă SUV-uri cu actualul permis de conducere. În acest sens, se dorește introducerea unei noi categorii pe permisul auto.

În ultima vreme, ați observat că discuțiile despre SUV-uri și impactul lor asupra mediului și siguranței rutiere au devenit tot mai intense. Cu toate acestea, puțini șoferi erau pregătiți pentru schimbările semnificative propuse în legislația europeană în acest domeniu. Un anunț crucial vine din Parlamentul European, unde europarlamentara Karima Delli a inițiat un proiect de lege care are potențialul de a schimba fundamental modul în care sunt reglementate SUV-urile în România.

Principalul punct de dezbatere în proiectul propus se referă la necesitatea unui permis special pentru conducerea SUV-urilor. Conform propunerii, permisul auto de categoria B, care a fost suficient până acum pentru a conduce majoritatea autovehiculelor, nu va mai fi valabil pentru SUV-uri.

Argumentul principal al acestei schimbări este impactul SUV-urilor asupra mediului înconjurător, siguranța rutieră și siguranța pietonilor. Se susține că aceste vehicule sunt mai poluante, ocupă mai mult spațiu pe șosele și sunt mai susceptibile de a provoca accidente grave în cazul coliziunilor.

În conformitate cu proiectul elaborat de Karima Delli, se propune instituirea unui nou tip de permis, numit permisul B+. Acesta va fi necesar pentru toți șoferii care doresc să conducă SUV-uri cu o greutate totală de peste 1.8 tone. Această schimbare nu va fi bruscă, deoarece cei care dețin deja permisul B vor trece printr-o perioadă de probă de doi ani pentru a se adapta la conducerea unui SUV. De asemenea, aceștia vor trebui să împlinească vârsta de 21 de ani pentru a putea obține noul permis B+.

Europarlamentatii propun un nou permis pentru SUV-uri

O altă inovație importantă propusă în cadrul acestui proiect este introducerea unui sistem pe puncte pentru șoferii de SUV-uri. Acest sistem va ține evidența abaterilor rutiere și va putea suspenda permisul dacă se atinge o anumită limită de puncte.

Scopul acestui sistem este de a încuraja comportamentul responsabil la volan și de a reduce semnificativ numărul accidentelor și deceselor pe drumurile europene. Karima Delli susține că această măsură ar putea face diferența în ceea ce privește siguranța rutieră și ar putea salva vieți.

Cu toate acestea, proiectul propus a stârnit controverse și dezbateri aprinse. Unii susțin că SUV-urile sunt adesea preferate pentru siguranța și confortul oferite în timpul condusului și că introducerea unui nou permis și a unui sistem pe puncte ar putea fi excesiv de restrictive. Alții, în schimb, consideră că aceste măsuri sunt necesare pentru a face față impactului negativ al SUV-urilor asupra mediului și pentru a îmbunătăți siguranța rutieră.

Sursa: playtech.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

RMGC propune noi revendicări în România: se concentrează pe două inițiative cheie. Situația de la Roșia Montană.

Bogdan Ilea

Publicat

în

RMGC propune noi revendicări în România: se concentrează pe două inițiative cheie. Situația de la Roșia Montană Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), compania care administrează proiectul minier aurifer de la Roşia Montană, a cerut Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM) să extindă licența de exploatare a zonei auro-argintifere pentru un termen suplimentar de cinci ani. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea